Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 3 tipy, díky kterým se donutíte cvičit i doma

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

Chcete-li se zbavit přebytečných kil, musíte nejen upravit jídelníček, ale navíc se dostatečně věnovat také pohybu. Bez pravidelného cvičení totiž kýžených výsledků nedosáhnete. Pokud vás to do posilovny zrovna dvakrát „netáhne“, nevadí. Zvládnete to i v pohodlí domova – stačí si „jen“ přestat hledat výmluvy. Jak se tedy k pohybu donutit?

 

Změňte svůj pohled

Nevnímejte pohyb jako nutné zlo, vyberte si takovou aktivitu, která vás bude bavit. Nebudete si pak hledat miliony výmluv, proč zrovna dnes začít nemůžte. Na internetu najdete spoustu videí, která vám poslouží jako cenná inspirace – od krátkých HIIT tréninků až po dlouhé lekce jógy. Stačí si tak jen před obrazovku rozložit podložku na cvičení a pustit se do toho. Postupem času pak můžete přikoupit třeba činky, gumu, overball nebo další pomůcky, které seženete za pár korun. Myslíte-li to s pohybem opravdu vážně, investujte do posilovacích strojů. Jen pozor, ať se z rotopedu opravdu stane parťák, který vám dopomůže k lepší kondici, a nikoli jen věšák na prádlo, jak se tomu mnohdy děje.

 

Motivujte se

Najděte si něco, co vás k pohybu zaručeně nakopne a donutí vás přejít od prázdných slov k činům. Buďte na sebe tvrdí a nic si neodpusťte. Dobrou motivací mohou být třeba fotky z dovolené nebo džíny, které jste nosili ve svém „hubenějším“ období. Skvěle fungují také nejrůznější odměny, které si za vynaloženou snahu dopřejete. Ovšem pozor, řeč rozhodně není o nějakých sladkých pamlscích ani různých kalorických bombách, ale třeba o dobré kávě, krásné květině nebo novém kousku oblečení.

 

Převlečte se

Důležitou roli hraje i taková maličkost jako oblečení, ve kterém cvičíte. Kousky by měly být dostatečně praktické a pohodlné, aby se vám v nich dobře hýbalo a cítili jste se příjemně. To, že cvičíte doma, rozhodně neznamená, že si vystačíte se sepraným trikem a vytahanými tepláky. Pořádně se „vyfikněte“ – kvůli sobě. Když se převlečete do hezkých sportovních kousků, dáte totiž mozku znamení, že jdete cvičit. Vytvoříte si tak podmíněný reflex a ze cvičení uděláte návyk. Žádné přemlouvání pak nebude potřeba!

 

 

 

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz