Francouzsky recept na bylinkové koláčky jsem podědila po své babičce, která se ve Francii narodila. Je to rodinný klenot, který koluje napříč generacemi a stále se u nás těší velké oblibě. Levný, chutný a vynikající koláček s přídavkem sušených bylinek určitě zaujme i vás.
Co budeme potřebovat:
Ve velké nádobě smícháme mouku se solí, máslem a vodou. Vytvoří se nám hrudkovité těsto připomínající drobenku. Přidáme bylinky a znovu prohněteme nejlépe rukou. Z těsta poté tvoříme kuličky, které vmačkáme do formy na muffiny. Takkto připravené necháme odpočívat alespoň hodinu v chladu. Poté posypeme kmínem nebo sezamem a dáme do trouby na 20 minut při 170 °C.
Hotové koláčky můžeme posypat moučkovým cukrem. Ano, čtěte správně! Výborně tak vynikne chuť bylinek a podpoří se tak i omamná vůně čerstvě upečených koláčků. Dobrou chuť.
Komentáře