Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Co je to masáž gua sha a jak ji provádět v domácích podmínkách

Your vote is:
5.00 z 3 Hlasů

Určitě jste už někdy slyšeli o lymfě, která proudí naším tělem a která má velký roli v obraněschopnosti lidského organismu. Odvádí z tkání tkáňový mok a funguje jako obranný mechanismus, který chrání člověka před vznikem infekcí i závažných nemocí. Z tohoto důvodu je zřejmé, že správný tok lymfy je zásadní. Jak jí pomoci, aby fungovala správně?

Masáž, kterou používali už ve starověku

Už staří Číňané si byli vědomi důležitosti lymfy. Její proudění dokázali rozpohybovat důmyslnou masáží tzv. gua sha. Je založena na tření, které prokrvuje pokožku, a tím podporuje proudění lymfy. Využívají se k tomu speciální masážní válečky i různě tvarované gua sha kameny. Tato metoda dokáže tlumit bolest i zánět.

Jak se gua sha masáž provádí

K čínské masáži gua sha potřebujeme vhodné nástroje, které staří Číňané nazývali „gua“. Jedná se zejména o masážní váleček, který v současné době běžně koupíte v prodejnách drogerie. K masáži je zapotřebí i masážní olej. Masíruje se krátkými či dlouhými tahy třeba pokožka na obličeji, na zádech, hýždích, krku, pažích i nohou. Intenzita tahů se může zvyšovat. Vždy je ale třeba dodržet masírování jedním směrem. Přitom dochází ke červenání pokožky, což ale není na závadu. Samovolně pak za chvíli zmizí.

Jaké výhody nabízí masáže gua sha

Masáž gua sha pomáhá tlumit záněty. Z tohoto důvodu se nabízí jako alternativní pomoc při zánětech kloubů, revmatických bolestech kloubů. Lze ji ale použít i při migrénách. Při masáži obličeje dochází k redukci kruhů pod očima, výsledkem je pak svěží a odpočinutá pleť. Zároveň se zpevňují kontury obličeje. Dochází k prokrvení pokožky a k odvodu toxinů a přebytečné vody z těla pryč.

Nežádoucí vedlejší účinky tato masáž většinou nemá, pokud je prováděna bezbolestně. Velký tlak u některých jedinců s onemocněním krvetvorby může způsobit modřiny.

 

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz