Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Co musíte vědět, než si budete dělat řidičák

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

 

Chystáte se dělat řidičský průkaz a říkáte si, že na tom přece nic není? Zamysleli jste se nad tím, proč si jej chcete dělat, zda jej využijete a co všechno to s sebou obnáší? I když se říká, že je řízení pro každého, ne vždy si každý uvědomí, na co se připravit. Tyto rady a tipy vám pomohou a napoví, jestli je řízení vhodné i pro vás.

 

Proč chcete řidičák

Je vám čerstvých 18 a plánujete si udělat řidičský průkaz? Zeptali jste se někdy sami sebe, proč jej vlastně chcete? Pro někoho to může být usnadnění dopravy do školy nebo do práce, pro jiného je to způsob, jak se osamostatnit nebo si najít lepší práci. V některých případech se chcete líbit protějšku nebo zapadnout do party, kde už každý řidičský průkaz má. Když si uvědomíte důvod, proč i vy chcete sednout za volant, zjistíte, že získání řidičáku pro vás bude příjemnější a také jednodušší.

 

Jaké je vlastně řízení

U řízení je někdy problém v tom, že uděláte zkoušky na výbornou, zvládnete i první jízdy, ale poté se dostanete do provozu bez učitele autoškoly a najednou nevíte, co dělat, jak zareagovat a ztratíte ten pocit jistoty, že někdo sedí vedle vás a dokáže rychle zakročit. V takovém případě nezoufejte a zkuste dál jezdit a na tuto situaci si zvyknout. Požádejte partnera nebo někoho z rodičů, aby ze začátku jezdil s vámi a uvidíte, že za nějakou dobu už se nad svými začátky řízení budete jen usmívat.

 

Máte vlastní auto

Zdědili jste po rodičích jejich starší auto, když si koupili nové? V takovém případě máte opravdu motivaci udělat si velmi brzy řidičák, osamostatnit se a začít autem jezdit. Myslete však na to, že auto není levná záležitost a potřebujete jej udržovat v dobrém technickém stavu. Platit budete také za technickou kontrolu, tankování a rozhodně si nechte udělat náhradní autoklíč s imobilizérem, který vás může zachránit, když si své klíče zabouchnete v autě.

 

Jak se zbavit strachu

Pokud máte z řízení strach, ale řidičský průkaz opravdu potřebujete nebo dokonce máte už doma v šuplíku, rada je jediná. Začněte jezdit. Jezděte klidně pomalu, menší vzdálenosti, ale pravidelně. Nenechte strach, aby vás ochromil a vy jste už nikdy nesedli za volant. Snažte se na silnici přemýšlet i za druhé a buďte obezřetní, ale vzpomeňte si, kolik znáte lidí, co auto řídí. To přece nemůže být takový problém, ne?

 

Péče o auto a jeho výbava

Věnujte svému autu zaslouženou péči. Pravidelně vyměňujte letní a zimní pneumatiky, alespoň jednou za rok nechte auto zkontrolovat v servisu a v případně potřeby nechte zkontrolovat a opravit tachometr. Zajímejte se o správnou, případně o opravu řídící jednotky. Jen tak vám auto bude sloužit co nejdéle a vaše jízda bude bezpečná.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz