Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Dřevěné brikety jsou palivem budoucnosti

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

Zima se blíží, kdo tedy nemá zásoby topiva, ten by měl rychle začít jednat. Nejdříve je však třeba rozmyslet si, čím vlastně chcete doma topit. Co takhle vyměnit klasické palivové dříví za dřevěné brikety?

Dřevěné brikety se vyrábí ze zbytků dřeva, takže z hoblin a pilin, jež vznikají jako odpad při zpracování dřeva. Tyto zbytky se pod vysokým tlakem slisují do tvaru malých briket. Nejsou k nim tedy přidávány žádné příměsi ani chemická pojiva.

Velká výhřevnost v jednom malém kousku

Díky tomu, že jsou piliny a hobliny slisovány pod velkým tlakem, se jich do objemu malé brikety vejde opravdu hodně. Jedna taková briketa má tím pádem mnohem vyšší výhřevnost než klasický kus dřeva o stejné velikosti. Kromě toho mají dřevěné brikety velmi nízkou zbytkovou vlhkost, což rovněž nahrává vyšší výhřevnosti. Prostě a jednoduše, kamna, kotel, sporák ani krb jimi rozhodně nemusíte nacpat naplno.

Malé množství kouře a hnojivo na vaši zahrádku

Dřevěné brikety jsou k přírodě šetrnější než fosilní paliva (uhlí, ropa, plyn), protože se při jejich spalování uvolňuje pouze tolik oxidu uhličitého, kolik se váže při růstu stromu. Zůstává tak zachována ekologická rovnováha.

Z topení dřevěnými briketami vzniká velmi málo kouře. Popel vzniklý při spalování navíc nemusíte vyhazovat, dá se využít jako hnojivo na zahrádky, protože je v něm vysoký obsah draslíku.

Příjemný způsob skladování

Dřevěné brikety se distribuují na paletách, prostorově jsou daleko úspornější než sypané dřevo či uhlí. Paletu si můžete postavit prakticky kamkoliv, do garáže, podkroví nebo obývacího pokoje, jen je třeba dopřát jim sucho. Manipulace s lisovanými briketami je daleko jednodušší a čistší než v případě dřeva. I to z nich dělá čím dál oblíbenější palivo. Ceny také nejsou vůbec k zahození, tak jim dejte šanci třeba hned během letošní zimy.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz