Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Dokonalý šálek kávy

Your vote is:
5.00 z 1 Hlasů

Káva, tento černý nápoj se stal nedílnou součástí života moderního člověka. Někteří se bez ní nemohou soustředit, někdo se bez ní nemůže ani probudit. Je ale také mnoho jedinců, kteří ji milují jen tak s ranním rozbřeskem nebo při odpoledním odpočinku s kamarádkou. A je úplně jedno, jestli se jedná o 100% výběrové Arabiky, kvalitní kávy z Etiopie nebo nejlepší kávy z Indie. Každý si najde tu svou, protože jen káva, která každému chutná, je ta nejlepší.

Proč kávu vůbec pražit?

Aby byla káva dokonalá a připravena k pití, je třeba ji nejdříve upražit. Mnoho milovníků kávy, ale i těch ostatních se právě zajímá o to, proč se káva musí pražit. Je to jednoduché. Uvnitř zeleného zrna jsou totiž v nerozvinutém stavu uloženy stovky odstínů chutí a vůní. Pražením se tyto vůně otevírají světu, protože v zelené podobě plody kávovníku jako káva vůbec nevoní. Kávová zrna pražením ztmavnou, zvětší se, vůně bude výraznější a díky tomu se na povrchu zrn se objeví všechny složky dokonalého aromatického buketu. Paleta nejrůznějších druhů kávy je obvykle velmi rozmanitá a chuť či vůně může mít nejen ovocné a květinové tóny. Jsou také kávy, které se mohou pyšnit kořeněnou chutí spojenou s karamelovým nebo čokoládovým nádechem. Toto nabízejí například 100% výběrové Arabiky Ethipopia Koke Gr.1 Kerchansh.

Dárek pro Sylvu, Karolínu, babičku, šéfa...

Skvělá káva udělá radost k narozeninám, jako dárek pod stromeček,ale i jen tak pro radost a to v i dárkovém balení. Milovníci kávy jistě ocení originální balení, ale i vše, co souvisí s rituálem přípravy nápoje. Někdy je ovšem obtížné, trefit se do vkusu a chuťových pohárků, a tak i dárkové poukazy, kávové předplatné mohou být vhodným řešením v případě, že si chce obdarovaný vybrat kávu podle sebe. Každopádně vychutnat si šálek kávy smí člověk nejen na terase a s přáteli, ale i v kanceláři, po práci nebo při náhodném setkání. Pokud tedy hledáte vhodný dárek pro své blízké, stačí zadat do vyhledávače káva dárkový poukaz.

Navíc kávě je třeba také porozumět, dát jí šanci, aby vynikla. A stejně jako lidé rádi ochutnávají neznámá jídla, může se i káva stát pro někoho neznámým nápojem, který otevírá svět. Skvělý šálek kávy nejen po ránu pak může být pro všechny dokonalým zpestřením každého dne.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz