Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Dron - svět z jiné perspektivy

  • Hobby
  • od Redakce
  • 21-08-2018
Your vote is:
2.00 z 2 Hlasů

 

 

Máte rádi dobrodružství, objevování nepoznaného? Rádi byste se na svět koukli zábavně a přitom netradičně? Milujete-li moderní dobu plných technologických vychytávek, pak by ve vaší sbírce neměla chybět neskutečně chytrá hračička – kvadrokoptéra neboli DRON! Vaše výlety a procházky rázem naberou zcela jiný – zajímavější – rozměr a šťávu.

 

Dron? Dron!

 

Umí se vypořádat s větrem, turbulencemi, je odolný i stabilní a dokonce vybavený GPS systémem, automatickou regulací rychlosti i uměním detekovat terén podle senzorů. Umí natáčet videa, pořizovat fotografie, odstartovat z vaší ruky a vrátit se dokonce na místo, odkud vyrazil. Ovládat jej můžete rádiově řízeným ovladačem, ale i chytrým mobilem či tabletem. Dokáže sledovat pohyb konkrétní osoby podle detekce její tváře a mapovat tak váš běh či jízdu na kole - je zkrátka parťákem, se kterým nuda nehrozí.

 

Nejdůležitější otázky pro úspěšný nákup

 

Drony toho umí hodně a jejich nabídka je skutečně pestrá. První otázka, kterou byste si měli položit je, jak často budete dron používat a zda jste začátečníkem či máte sny o profesionální kariéře. Drony pro příležitostné využití jsou vhodné pro začátečníky, stejně jako pro nárazové létání nadšenců. Jejich pořizovací náklady jsou nižší, dostojí však vašim očekáváním. Tyto drony také bývají odolnější proti neodbornému zacházení a jsou tak ideální i pro vaše první letové zkušenosti. I u těchto variant můžete pořizovat snímky kamerou. Jejich ovládání je intuitivní a zvládne je skutečně každý – i vaše zvědavé dítko. Vyšší řada dronů pro hobby létání je již vybavena kvalitnější technologií – stabilizací kamery, GPS, manuálním režimem i vestavěnou kamerou s vysokým rozlišením. Drony pro profesionální využití jsou cenově náročnější, odvděčí se vám však plnohodnotným leteckým fotografováním i natáčením, kvalitní kamerou i schopností zvládnout každodenní využití. Motory těchto dronů mají vysoký výkon i rychlost, ovladač s dlouhým dosahem, vyšší kapacitu baterie i konstrukci z lehkých, ale zároveň odolných materiálů.

 

Důležité parametry výběru

 

Dron nabízí mnoho možností a širokou paletu svého využití. Je tak dobré pohlídat si pár parametrů, které vám pomohou vybrat si ten nejlepší kousek. Velmi klíčový je dosah dálkového ovládání, tedy maximální vzdálenost, kterou může dron od základny – tedy vás – urazit. A rozsah je skutečně velký – od 20 metrů až po 5 kilometrů! Stejně důležitá je i rychlost, jakou může dron létat. Výkonné drony to zvládnou až do hodnoty 60 km/h. Délka letu, tedy výdrž baterie, je velmi důležitá a ovlivňuje především samotný zážitek. Délka letu se u dronů pohybuje v rozmezí 15 až 30 minut a ovlivňuje ji zatížení, počasí i rychlost letu. Pokud se vám zdá tato doba krátká, stačí si dokoupit záložní baterii a vozit ji s sebou :). Materiál, ze kterého je dron vyrobený, je také důležitým prvkem výběru. Levnější drony jsou vyrobeny z plastu, kvalitnější pak z karbonu či hořčíku. Dron s kamerou je skvělou relaxací i zábavou, která vám nabídne pohled na svět z netradičních úhlů. Kameru využijete při procházce, u sportu i při dobrodružném objevování. Modely dronů můžete vybírat s vestavěnou kamerou či s přídavnou a důležitá je i kvalita záznamu.

 

Co byste měli vědět před nákupem dronu

 

Budete zřejmě dost příjemně překvapeni jak vysoko a jak daleko váš dron dokáže letět, používat jej bez omezení však není možné. I létání s dronem má totiž svá pravidla. Není žádným malým letadélkem na dálkové ovládání, které dokáže kroužit kolem vás na pár metrů. S dronem se stáváte účastníky leteckého provozu a proto musíte dodržovat pravidla, která zamezí vzniku škod na zdraví, životech i majetku. Pro létání s drony platí:

  • létat ve vzdálenosti 50 metrů od lidí

  • létat 150 metrů od budov

  • létat 5 500 metrů od každého letiště

  • létat do výšky maximálně 100 metrů

  • létat pouze za denního světla

  • vyhnout se létání v bezletové zóně

Pokud si pořídíte dron do váhy 20 kg, nemusíte jej nikde registrovat. Pokud si však jakýkoli dron pořídíte pro komerční účely, potřebujete k jeho provozu licenci.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz