0 Jak na makaróny se sýrem po Česku
- Potraviny a vaření
- od Redakce
- 01-10-2017

Tento recept za použití těstovin je rychlý, jednoduchý a hlavně velice chutný. Jaké suroviny tedy budeme na sýrové makaróny po Česku potřebovat?
- těstoviny - kolínka
- sůl
- pepř
- bazalka (může být čerstvá, mražená i sušená)
- muškátový oříšek
- olivový olej
- středně velká cibule
- dva stroužky česneku
- maso (ideálně vepřový bok)
- máslo
- hladkou mouku
- mléko
- výrazný sýr dle Vašeho výběru např. parmazán
Těstoviny připravíme dle návodu v osolené vodě. Na pánvi rozpálíme kapku oleje a osmahneme, jako první, na drobno nakrájenou cibuli. Následně přidáme prolisovaný česnek a jako poslední vepřový bok nakrájený na menší kostičky. Až se vše krásně dozlatova osmaží, přidáme menší plátek klasického másla, necháme ho rozpustit a zaprášíme 1,5 lžíce hladké mouky. Následně začneme pomalu přilévat vlažné mléko v množství přibližně 200ml, ale můžeme samozřejmě více. Čím více mléka přidáme, tím tekutější směs bude. Vše přivedeme k varu. Jako další krok přidáme nastrouhaný parmazán či jiný sýr dle Vašeho výběru, necháme rozpustit a následně odstavíme z plotýnek. Do vzniklé sýrové směsi přidáme sůl, pepř, bazalku a dle chuti nastrouháme muškátový oříšek. Vše promícháme a na závěr vložíme již uvařené těstoviny, celé zamícháme a máme uvařeno.