Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Jak správně zabalit zásilku

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

Co je težkého na zabalení balíku? Vezmu igelit, obalím to, zalepím a pošlu. Tečka.

Jenomže na tom jak je balík zabalen, může ztroskotat celé doručení. Nesprávně zabalená zásilka se může snáz poškodit při přepravě. Navíc se s ní hůř manipuluje. Taková igelitová hrouda oblepená kilometrem lepící pásky se jen horko težko umístí do přepravního vozu tak, aby nejezdila a při transportu nepoškodila jiné balíky.  Špatně zabalený balík se může sám rozbalit a tím opět zkomplikuje přepravu. Zásilka tak nemusí být dodána včas, může být poškozená a dokonce i zničena.

Zde najdete pár tipů jak předejít komplikacím:

  • Vyberte si krabici, která je o trochu větší než věc, kterou posíláte. Ujistěte se, že je v dobrém stavu. To znamená není nikde poškozená a vydrží i hrubší zacházení. Pokud máte pochybnosti, sáhněte radši pro úplně nové krabici.
  • Umístěte posílanou věc do středu krabice.Mezery mezi posílanou věcí a krabicí vyplňte třeba zmačkanými novinami, či bublinkovou fólií. Věc by neměla mít vůbec možnost se při manipulaci s balíčkem hnout.
  • Pokud posíláte víc věci najednou, je vhodné každou zvlášť obalit fólií či papírem.  Zamezíte tak odírání a nárazům mezi jednotlivými kusy.
  •  Křehké věci by měli být zabaleny dvojitě. Tedy vezměte ještě jednu o trochu větší krabici a do ní umístěte tu s křehkým obsahem. Mezery mezi krabicemi opět vystelte zmačkaným papírem či bublinkovou fólií.
  •  Krabici oblebte širokou lepící páskou tak, aby dovnitř nemohlo nic vniknout. Ujistěte se, že jste zalepili spoje na všech stranách krabice.
  • Nepravidelné tvary věcí, které se nevejdou do krabice je lepší zabalit do role za použití opravdu silného materiálu, odolného proti protržení.
  • Nezapomeňte na balík  čitelně uvést adresáta i svou adresu jako odesílatele. V případě, že by nebylo možné zásilku adresátovi doručit, vrátí se právě na adresu odesílatele.

Výše uvedené tipy pomohou předejít nepříjemnému překvapení jak vám, tak zejména adresátovi.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz