Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Jak v domácnosti ušetřit peníze

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

Často se stává, že se v domácnosti dostaneme do finanční tísně. Danou situaci pak můžeme řešit všelijak. Vzít si půjčku, vzít si další práci a nebo se můžeme uskromnit a ušetřit v domácnosti nějaké peníze. V tomhle článku si prozradíme pár tipů, jak na to.

Využívejte noční proud

Každým rokem za elektřinu platíme spoustu peněz. Tuto sumu ale můžeme dobře zmenšit. Noční proud běží v určitém časovém rozmezí, které se dozvíte od svého distributora elektrické energie. V tuhle dobu je elektrický proud levnější, nežli při běžném odběru. Využijte tenhle čas pro vytápění domu, ohřev a čerpání vody a další. Při dlouhodobém využívání nočního proudu pro nákladný elektrický odběr ušetříte spousty peněz.

Pěstujte si vlastní bylinky

Často lidé ani netuší, co všechno si můžeme zasadit do květináče a využívat to při vaření. Jakoukoli zelenou bylinu můžeme pohodlně za oknem v domě pěstovat. Byliny, které dochucují jídlo například majoránka, bazalka nebo rozmarýn. Byliny, které jsou velmi sladké a plně dokážou nahradit cukr například Stévie sladká. Byliny, ze kterých si můžeme vařit čaj například mateřídouška nebo lístky citronovníku. Byliny stačí čas od času zalít a oni vám za to po celý rok budou šetřit peníze za nákupy bylinek, čajů a sladidel. Krom toho jsou výše zmíněné bylinky i velmi zdravé a pomáhají lidskému organismu.

Elektrické kolo nebo skútr

Často jezdíme za prací a zábavou autem. Výdaje za jízdu autem jsou ale poměrně vysoké. Pokud si pořídíme elektrický skútr, na který nám stačí řidičské oprávnění typu B (auto), nebo elektrické kolo. Jakákoli cesta bude najednou mnohonásobně levnější. Auto si samozřejmě ponechte na situace, kdy je cesta na skútru nemožná. Uvidíte ale, že se vám investice do elektrického cestování poměrně rychle vrátí. Často si ani neuvědomujeme, kolik na drahé cestování vynaložíme peněz.

 

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz