Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Jak vybrat postel? Hledejte opravdu kvalitní provedení

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

Postele patří mezi nábytek, který je naprosto nezbytný pro spokojený život. Někteří majitelé malých bytů sice nocují na rozkládacím gauči nebo křesle, jedná se však o kompromisní řešení, které zajistí jak spací plochu, tak i dostatečně pohodlné posezení. Multifunkční nábytek však zdaleka nedokáže nabídnout takový komfort, jaký poskytuje samostatná postel a sedací souprava, jež se využije k přespání maximálně ve chvíli, kdy na jednu či několik nocí dorazí návštěva. Mezi velké nevýhody patří jak nutnost každodenní přestavby ze sedačky na postel a zase zpátky, tak i snížená kvalita podmínek pro spánek. A právě ta má nemalý vliv na tělesnou kondici i psychickou pohodu.

Na co si dát pozor při výběru postele?

Postele jsou dostupné v široké škále provedení. Liší se designem, typem roštu, výškou a rozměry ložné plochy. A velkou roli hraje i typ matrace. Na trhu přitom lze najít nejen kvalitní kusy; narazit můžete i na kusy, které vám radost dělat nebudou. Rozhodně se tedy vyplatí pořídit si postel od spolehlivého výrobce, případně u osvědčeného dodavatele. Mezi takové patří TOTO nábytek.

Která postel je ta pravá? Na co se zaměřit při nákupu

  • Kvalita je na prvním místě. Rozhodně přece nechcete, aby postel vrzala nebo trpěla jakoukoli jinou závadou.

  • Velikost lůžka je velice důležitá. Drtivé většině populace u jednolůžka vyhovuje délka 200 cm a šířka 80 – 100 cm, požadavky jsou ale individuální. A často nevycházejí jen z potřeb jednotlivce, ale také z dispozic místnosti.

  • Dvojlůžko je jasnou volbou všech párů, nezřídka ho však volí i ti, kteří jsou zatím single. Oproti jednolůžku poskytuje dostatek prostoru a zajišťuje výrazně vyšší komfort. Jednolůžko má stálé místo zejména v dětských a studentských pokojích. Školkou a školou povinné děti preferují menší dětské postele.

  • Design má vždy ladit s charakterem místnosti. Pro jaký styl se rozhodnete, je jen na vás. Pokud možno se ale vyvarujte křikavých barev; před spaním je vhodné zklidnit mysl, k čemuž napomohou tlumené a pastelové tóny.

  • Názory na to, zda je pohodlnější tvrdá či měkká matrace, se různí. Zvolte tu, která nejlépe splňuje vaše požadavky.

  • Rošt by měl být dostatečně pevný, aby nehrozilo jeho propadnutí. Dnes jsou rošty obvykle lamelové, případně kovové.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz