Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Jedlé nádobí radši sníte, než vyhodíte

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

Dopřejte si neobvyklou tečku za vaším obědem, grilováním, piknikem či zahradní oslavou, a své nádobí snězte. Tato myšlenka se zalíbí nejen těm, kdo nemají mytí nádobí zrovna v lásce, ale též všem příznivcům udržitelného životního stylu. A to konkrétně „zero waste“ neboli „bez opadu“.

Nádobí jako zákusek

Zakousnete-li se do talíře, kelímku nebo lžičky při setkání s přáteli, určitě si budou myslet, že jste pěkní vtipálci. O to větší bude jejich překvapení, když zjistí, že servírované jedlé nádobí se dá skutečně zkonzumovat. A ještě si na něm pochutnáte. Na jeho výrobu se používají výhradně rostlinné suroviny, jako jsou pšenice, rýže, kukuřice či jablečná vláknina. Tyto složky jsou tepelně zahřívány a poté formovány do požadovaných tvarů. Jejich chuť by se proto dala nejvíce přiblížit opečenému chlebu nebo cereáliím. S konzumací tohoto nádobí tak nebudou mít problém vegetariáni a vegani, ani lidé hlídající si svou váhu. Počet kalorií je opravdu zanedbatelný.

Plnohodnotná náhrada běžného nádobí

Jedlé lžičky se zpravidla používají k servírování dezertů a zmrzliny. Aby s nimi co nejvíce lahodily, jsou ochucené třtinovým cukrem a kakaem. Budou skvělou zábavou zejména pro děti, pro něž bude zážitkem si k dezertu přikusovat lžičku. Nemusíte mít obavy, že by se lžičky ve zmrzlinovém poháru rozpustily nebo nepoužitelně změkly. Svůj zákusek si s jejich pomocí můžete vychutnávat až půl hodiny. Podobně jsou na tom jedlá brčka. Vložíte-li je do nápoje o pokojové teplotě, můžete ho usrkávat i hodinu. Co s nádobím, když na něho nebudete mít zrovna chuť? Bez obav ho vyhoďte na kompost. Jeho výjimečná biologická odbouratelnost ho do 30 dnů rozloží. Komu záleží na osudu naší planety, dá jedlému nádobí jednoznačně přednost před papírovou nebo plastovou variantou, jež se v půdě rozkládají i několik desítek let.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz