Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Když klimatizaci do bytu, tak s odbornou montáží a pravidelným servisem

Your vote is:
5.00 z 1 Hlasů

V případě, že přemýšlíte o pořízení klimatizační jednotky do vaší domácnosti, je dobré důkladně zvážit konkrétní druh. Výběr ovlivní fakt, co od klimatizace vlastně očekáváte a jak velkou domácnost máte.

Mobilní jednotky

Asi stále nejpopulárnějším řešením jsou jednoduché mobilní klimatizace do bytu. U nich lze vyzdvihnout zejména nízkou pořizovací cenu. Je ale pravdou, že od nich nemůžete čekat nějaké zázraky. Hodí se hlavně pro rychlé osvěžení vzduchu, nedokážou však v pokoji držet konstantní klima. Kladem je nenáročná instalace, nemusíte během ní provádět žádné složitější stavební úpravy.

Split a multisplit modely

Chcete-li skutečně precizní řešení, je lepší zvolit takzvané split klimatizace do bytu. Skládají se ze dvou částí, kdy jedna je umístěná vně objektu, druhá se pak montuje do místnosti, kterou hodláte klimatizovat. U těchto modelů je rozhodně na místě pozvat si specialisty na montáž klimatizací. Součástí prací je totiž kromě jiných činností rozvod chladícího potrubí a elektroinstalačních kabelů, samotná instalace jednotek na zdi (v případě venkovní části také třeba na střechu apod.), zkouška provozuschopnosti a zaškolení, abyste přesně věděli, jak systém funguje.

Alternativu představují multisplit klimatizace. Rozdíl zde spočívá ve větším počtu vnitřních jednotek, díky čemuž se dá klimatizovat klidně celý byt či dům. Cena je samozřejmě vyšší nežli v případě klasické split klimatizace.

Servis klimatizací

Jakmile si pořídíte kvalitní klimatizaci, jež je umístěna napevno, je důležité se o ni pečlivě starat. Zapomínat se nesmí ani na odborný servis klimatizace. Je třeba si uvědomit, že se v trubkách usazují nečistoty. Poté může dojít k rozmnožení mikrobů a virů do ovzduší, což by v krajních případech vedlo ke zdravotním komplikacím. Profesionální servis klimatizace provádějte minimálně jednou za rok.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz