Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Lovte poklady pomocí magnetu

  • Hobby
  • od Redakce
  • 03-07-2018
Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

Magnet fishing je relativně novým trendem, který se začal objevovat mezi nadšenými hledači pokladů, ale postupem času si získal oblibu i mezi amatérskými hledači. Mezi detektory kovu, lopatami a krumpáči, se magnety stávají nezbytnou součástí výbavy každého hledače kovů. Pokud rádi objevujete a pátráte minulostí, pak musíte magnet fishing vyzkoušet! Pomocí relativně malého, ale nesmírně silného magnetu, budete prohledávat různá koupaliště, rybníky, studny a objevovat střípky minulosti, které čekají na své vylovení. 

Magnety unesou až stovky kilogramů

Když se řekne magnet, většina z nás si nejspíš představí maličké magnety, kterými připevňujeme vzkazy na lednici. V poslední době jsou velice populární neodymové magnety, se kterými si užijete spoustu zábavy. Magnety, o kterých se dnes budeme bavit, jsou však o dost větší, s obrovskou magnetickou silou. Nosnost těchto magnetů je různá v závislosti na druhu magnetu a pohybuje se od několika desítek po pár stovek kilogramů. Od jejich nosnosti se odvíjí i cena. Za magnet s nosností 40 kg zaplatíte okolo 90 kč. Pokud se rozhodnete investovat až 800 kč, pak získáte magnet s nosností okolo 300 kg. Nezbytnou součástí je lano o délce alespoň 20 metrů. 

Co vše lze nalézt?

Pokud si představujete, že pomocí magnet fishingu vyděláte nějaké peníze, pak vás budeme muset zklamat. Je velice malá šance, že narazíte na něco opravdu cenného. Pokud vám však bude štěstěna nakloněna, narazíte na vzácný předmět a ten budete moc věnovat či prodat do muzea nebo některému sběrateli. Při svém pátrání budete nejvíce narážet na drť z magnetické rudy, staré hřebíky, mince a další kovové předměty. Opravdový úspěch by byl, kdybyste nalezli např. starou zbraň a další pozůstatky z válek. 

Kde hledat?

Výběr vhodného místa je alfou a omegou tohoto druhu "rybaření". Nejvíce vhodnými místy jsou vody v turisticky významných oblastech, jako je řeka Vltava u Karlova mostu. Zde můžete najít mince, značky, cedule, židle a podobně. Další možností jsou hojně navštěvovaná přírodní koupaliště, která by mohla, za celou svou dobu existence, ukrývat nejedno tajemství. Zajímavým místem může být stará studna, do které mohl někdo ukrýt např. vražednou zbraň. Naopak méně vhodným místem jsou řeky, které protékají méně obydlenými oblastmi. Zkrátka čím víc lidí u daného místa žije, tím větší je šance na slušný nález. 

 

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz