Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Mainská mývalí kočka

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

Mainská mývalí kočka má původ v některých severských plemenech, což se odráží i na jejím fyzickém vzhledu. Má totiž až nezvykle hustou srst a huňatý ocas, čímž tak trochu připomíná i medvídka mývala. Dospělost (v ohledu fyzického vývoje) u této kočky přichází nezvykle pozdě, někdy až ve čtvrtém roce života, celkově se „Mainky“ dožívají v průměru deseti až patnácti let.  Mohutná srst je doplněna majestátním vzhledem, kočky obvykle váží i sedm kilogramů, kocouři často přesáhnou desetikilovou hmotnost.

Přátelštější kočičí plemeno byste asi hledali jen těžko. Přítulná a nadmíru mazlivá mainská mývalí kočka doslova přilne ke každé rodině, zvykne si i na děti nebo jiná domácí zvířata (bude ráda obvykle třeba i za psího společníka, důležité je, aby nebyla doma přes den sama) a hravost ji neopouští ani ve věku, kdy by jiná kočka dávala najevo, že už se cítí být penzistou a máte jí dát svatý pokoj.

Skáčou skoro jako olympionici, nicméně eleganci bengálských koček v sobě tak úplně nemají, a to snad i proto, že jsou spolu s norskou lesní kočkou a ragdollem největšími kočkami na světě. Mají v sobě sice přirozenou kočičí zvědavost, ale nejsou vůbec vtíravé, spíš se zajímají, co vlastně celou dobu doma děláte. Nebudou Vás ani příliš rušit, mňoukají velice potichu (asi jako když vrká holoubě) a spíše málo, velkou část dne samozřejmě navíc prospí.

A jedna zajímavost na závěr – mainská mývalí kočka miluje vodu. Zatímco jiná plemena voda odpuzuje, ona se v tom přímo vyžívá, a navíc i skvěle loví, nejen vodní živočichy. „Mainka“ uvítá samozřejmě možnost výběhu, i když je možné ji chovat v klasickém panelákovém bytě. Péče o ni není nijak náročná, a to i co se srsti týče – stačí jen občas pročesat. Srst je totiž velice jemná a prakticky neplstnatí.

Toto plemeno je velmi oblíbené hlavně v USA, ale najdete ho i v našich luzích a hájích. Pořizovací cena obvykle dosahuje pěti až deseti tisíc korun za kotě.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz