Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Najděte tablet přímo stvořený pro vás!

Your vote is:
5.00 z 2 Hlasů

Přemýšlíte, že byste si udělali radost pořízením nového tabletu, nemáte ale představu o tom, co je pro vás vlastně to pravé ořechové? Nezoufejte! V tomto článku si přiblížíme všechna úskalí výběru a prozradíme si i pár tipů, které vám usnadní samotnou koupi.

V první řadě je důležité uvědomit si, k čemu všemu bude váš tablet sloužit. Klidně na to jděte pěkně postaru a napište si seznam - je to spolehlivá a přehledná metoda. Předem si také určete, jaké finanční prostředky jste do nového přístroje ochotni investovat.

Ujasněte si priority a vytipujte favority.

Pokud stojíte o lehký a skladný tablet na dlouhé cesty vlakem, který využijete spíše k surfování na internetu či k hraní několika základních her, bude vám pravděpodobně stačit 7 palcový displej. Existují však i větší tablety, na kterých můžete třeba sledovat filmy, či je využívat pro práci s textovými dokumenty. Právě pro tyto účely jsou vhodnější 10i palcové tablety.

Je důležité zohlednit i rozlišení obrazovky, které se opět odráží od toho, k čemu budete svůj přístroj používat. Nejběžnějším rozlišením je dnes 1270 x 800 pixelů. Že vám to nic neřekne? Žádné strachy, většině průměrných uživatelů takové rozlišení bohatě stačí! Chcete-li však tablet primárně používat na sledování filmů, sáhněte raději po Full HD, které začíná na rozlišení 1920 x 1080 pixelů.

Určitě nezapomeňte zkontrolovat operační paměť. Můžeme si říct zcela na rovinu, že dnes už většině uživatelů 512 MB nestačí, neudělejte proto chybu a najděte raději model, který má alespoň 1 024 MB či ještě lépe 2 GB a více.

Nejspíš už také myslíte na baterii, že? Jak dlouho váš tablet vydrží bez nabíječky? U každého přístroje je to jinak, rozhodně však musíte počítat s tím, že baterie vydrží kratší dobu, než jste zvyklí u standardního notebooku. Rada je jednoduchá - čím vyšší číslo výrobce uvádí, tím lépe. A ještě malou radu - ptejte se, jakou má baterie záruku. Zpravidla to bývá jen půl roku, zatímco zbytek přístroje má záruční lhůtu dva roky. Přitom to často bývá právě baterie, která odejde první.

Nakonec ještě vzpomeňme na operační systém, byť vám to může přijít jako maličkost. Zvolíte iOS, Android či Windows? Zde je záhodno volit podle ostatních přístrojů v domácnosti. Zejména pokud máte notebook či telefon s operačním systémem iOS, zvolte jej pro větší kompatibilitu i nyní.

Vyrazte si do města.

Spolu se seznamem vámi zvolených favoritů obejděte několik obchodů s elektronikou. Pokud mají tablet, který chcete, nechte si jej od pracovníků obchodu ukázat. Jak vám sedí do ruku? A co váha! Není moc těžký? Líbí se vám design?

Rozhodně však tablet nekupujte v prvním obchodě, na který narazíte. Leckdy to k tomu svádí, ale odolejte a raději si obejděte víc obchodů. Nezapomeňte se ptát na ceny, o ty vám přece také jde. I příslušenství se může lišit.

Vše si nechte projít hlavou v pohodlí domova.

Co jste se dozvěděli nového a který přístroj se vám líbil nejvíc? Najděte si tablet na internetu a pročtete si uživatelské recenze. Ty leckdy řeknou víc, než desítky dnů bádání. Přesto je však berte s nadsázkou, lidé jsou různí a liší se i jejich priority.

Nakonec zamiřte na portál Heureka.cz. Pokud zadáte název vašeho tabletu, najdete zde, mimo uživatelských hodnocení, také porovnání cen. Možná narazíte na nějakou akci, kdo ví? Ceny se leckde liší i o tisícikoruny.

A pak už nezbývá nic jiného, než si tablet koupit. Je jen na vás, jestli to bude na internetu nebo zda se pro něj vrátíte do kamenné prodejny - nenechte se však nikým ovlivňovat, jsou to přece vaše peníze.

Snad vám tento článek pomohl a váš nový tablet slouží tak, jak jste si představovali.

 

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz