Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Pořízení nových oken: Jaké jsou možnosti?

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

V případě, že se chystáte na rekonstrukci domu, možná vás čeká také výměna oken. Právě okna hrají důležitou roli z hlediska zamezení úniku tepla z domácnosti. Jaké jsou aktuální trendy v této oblasti?

Levné řešení

Jestliže chcete kvalitu, přitom však levnou variantu, hodí se asi nejvíce plastová okna. Dnes se ostatně používají u drtivé většiny domů. Nejenže jsou totiž cenově dostupná, ale zároveň mají i poměrně dobré vlastnosti z hlediska tepelné izolace. Ideální je, pokud se jedná o dvojskla, případně trojskla, díky nimž vám z domácnosti během chladných zimních měsíců bude unikat jen minimální množství tepla. Jejich předností je i velmi snadná údržba. Navíc se dají pořídit v mnoha barevných variantách, a to včetně imitací dřeva.

Tradiční volba

Ke klasice patří dřevěná okna. Jejich drobnou nevýhodou je vyšší pořizovací cena. Oceníte ale velmi pěkný vzhled. Hodí se nejen pro novostavby, uplatní se rovněž u starších objektů. V některých případech je lepší zvolit alternativu, již představují špaletová okna. Hlavně u historických objektů jsou přímo doporučovaná odborníky, aby nedocházelo k estetickému znehodnocení staveb.

Nejnovější trend

K moderním variantám se řadí hliníková okna. Jejich předností je velmi nízká hmotnost, okna z hliníku navíc mají velmi vysokou odolnost, takže jsou vhodná i pro stavby, které se nacházejí v oblastech, kde může panovat extrémní počasí. Vyjdou však na poměrně dost peněz, takže jsou v současnosti k vidění spíše u luxusnějších nemovitostí, jejichž majitelé nemusejí hledět na každou korunu.

Ať už zvolíte jakýkoliv z výše uvedených modelů oken, je vždy důležitá kvalitní a odborná montáž, dále pak i pravidelný servis. Proto se obracejte na renomované prodejce a firmy, jež vám zajistí instalaci nových oken s náležitou péčí. Uvědomte si, že nová okna mají sloužit po desítky následujících let.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz