Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Prasklou hlavu motoru musíte začít řešit co nejdříve. Jak ji poznat?

Your vote is:
5.00 z 1 Hlasů

Naše automobily se skládají ze stovek a stovek malých součástí, které společně utváří spolehlivý dopravní prostředek. Každý motorista se čas od času setká s poškozením jednoho či více dílů svého plechového parťáka, přičemž mezi velmi obávané jevy patří především prasklá hlava motoru. Podle čeho daný problém poznat a co si počít?

Nákladná legrace

Ačkoliv se hlava motoru poškozuje nejčastěji u ojetých a špatně udržovaných vozidel z druhé ruky, ani nový prostředek se tomuto problému nemusí vyhnout. Z toho důvodu byste měli znát základní znaky, podle nichž jasně a zřetelně identifikujete tyto konkrétní potíže.

Velmi výrazným ukazatelem je rychlý únik jedné nebo více provozních kapalin, kdy byste měli pozorovat hlavně hladinu chladící směsi. Stejně tak si dávejte pozor i na neobvykle hustý kouř během jízdy, neposlušný volnoběh a v mnoha případech i složité startování vozidla. Stáváte-li se svědky těchto stavů, pravděpodobně jste si vykoledovali drahou opravu.

Co nejdříve

Častým kamenem úrazu je fakt, že spousta řidičů je i přes zhoršující se stav vozidla schopna s ním ujet další desítky a desítky kilometrů. Na základě takového jednání nejen ohrožujete svou bezpečnost, nýbrž vás bude finální oprava stát podstatně větší částky. Náhradní díly sice stojí pouze několik stovek korun, ale celá práce mnohdy vyjde na desetitisíce. Pamatujte, že čím dříve budete jednat, tím lépe pro vás.

Koupit si veškeré potřebné náhradní díly není ani zdaleka ničím složitým, protože si stačí sednout k počítači a otevřít si internetové stránky ověřených e-shopů. Za zmínku stojí například populární online obchod Autodíly Vojkov, který se na tuzemském trhu pohybuje již přes dvacet let a nabízí pestrou škálu kvalitních produktů pro všechny automobily.

 

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz