Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Proč je lepší investovat do zlata než do starožitností?

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

Zlato i starožitnosti byly v predpandemické době jakýmsi doplněním tradičního investičního portfolia, kam patřily akcie a třeba i nemovitosti. Dnes investicím vévodí zlato.

Rovnou se můžeme vrátit k otázce položené v úvodu: Proč raději volit zlato než starožitnosti? V první řadě jde o to, že investiční zlato je osvobozeno od DPH, a tak jej vlastně nakoupíme levněji. Tuto výsadu nemají ani diamanty, ale ani jiné drahé kovy, jakými jsou stříbro, platina a paladium.

Zlato má ve srovnání se starožitnostmi i další výhodu. Je „mobilní“, snadno si jej odnesete. Současně je téměř nezničitelné a nepřijdete o něj při povodni ani při požáru.

Pro využití všech benefitů zlata je nutné do něj umět správně investovat

Obecně nejde o nijak složitou záležitost. Důležité je především vědět, co investičním zlatem je. Nejde totiž v žádném případě o jakékoliv zlato. Nejsou to třeba zlaté šperky, akcie těžařských firem zaměřených na zlato, ani surové zlato. Jedná se výhradně o zlaté investiční mince a zlaté investiční slitky. Mince si přitom nelze plést s památními, jejichž hodnota se stanovuje i na základě umělecké hodnoty, takže obecně je kupujeme dráž.

Investiční zlato z české mincovny? Nemožné!

Žádná česká mincovna investiční zlato ve formě slitků neprodukuje. Sáhnout musíte po kvalitních slitcích a mincích zahraničních značek. Specializovaná prodejna s investičním zlatem v pražském Obecním domě doporučuje zlaté cihly od švýcarských rafinérií Argor Heraeus a P.A.M.P. V případě zájmu o zlaté investiční mince jsou tradičně žádanými rakouské Wiener Philharmoniker, dále australské „Klokany“ a kanadské investiční zlaté mince s javorovým listem.

Investiční zlato nakoupíte i online

Současná doba přeje nákupům investičního zlata. Jak jej ale v době omezení a pandemie bezpečně nakoupit? Klidně online. Prodejna investičního zlata v pražském Obecním domě provozuje webové stránky s e-shopem na adrese Zlate-mince.cz. Zde nakoupíte investiční zlato diskrétně, bezpečně, samozřejmě bez DPH a s doručením formou pojištěné zásilky až k vám domů.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz