Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Proplujte krizí středního věku

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

Je zajímavé, že u mužů přichází krize středního věku kolem 40 až 50 let. U žen je to klidně dříve. Třeba kolem 35 až 40 let. To je totiž věk, kdy už začíná být žena pro muže neviditelná. I starší muži si hledají ženy pod 35 let.

Když přijde krize středního věku, začne jít život z kopce. Zajímavé je, že věk řeší spíš muži. Žena obklopena módními časopisy plnými bezchybných modelek bez vrásek je odsouzena k návštěvě plastického chirurga, což stejně na dlouho nepomůže, nebo v zapomnění. Je to kruté, ale v podstatě je to tak. Žena si ale často najde dostatek aktivit a zjistí, že muže vlastně v životě až tak nepotřebuje. Psychologové mluví o středním věku jako o období, kdy se růst mění ve stárnutí. Více méně po dovršení 40 let začíná život na dobu určitou. Cílem zrání je nalézt smysl a potěšení v šálku vonící kávy, v paprscích zapadajícího slunce a uvolněném tempu.

Krize středního věku

Pokud je vám 20 let, jste plní optimizmu, radosti, plánů do života, intenzivně prožíváte pocit vlastní výlučnosti a štěstí. Pocity klesají a kolem 45. let se dostávají na celoživotní minimum. Dosažené úspěchy nás pak mnohdy netěší tak, jak jsme si od nich slibovali. Uvědomíme si, že nestihneme dosáhnout všeho, co jsme si předsevzali. Hodně lidí bolestně zasáhne úmrtí rodičů nebo dokonce vrstevníků. Často se potýkáme s úzkostmi, depresí a vztahovými problémy. Po 50. letech se ale tato pomyslná křivka opět zvedá a po 60. letech přichází nové šťastné období.

Jak se vypořádat s krizí středního věku

Optimismus je na místě. Je třeba nepolevovat. I když se to nezdá, i nyní zvládnete intervalový trénink. Chce to prostě bojovat. Jděte stejnou cestou a vydržte v nezměněné intenzitě. Vsaďte na to, že máte prostě ještě stále dost sil porazit krizi. Je třeba se i přizpůsobit, občas mírně zvolnit tempo a zmírnit nároky. Více se věnovat prožitkům místo výkonu, relaxaci místo přemáhání a koníčkům místo budování kariéry. Chopte se nové šance. Využijte další polovinu života a udělejte radikální změnu. V profesi, rodinných poměrech, v realizaci odkládaných plánů nebo v místě pobytu. Univerzální řešení neexistuje. Záleží na motivaci, schopnostech, temperamentu, neoblomnosti a vašich životních zkušenostech. Dali to jiní, dáte to taky.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz