Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Přidejte do svého sportu barvy

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

Podzim je barevný sám o sobě, ale my už často upadáme v oblečení k tmavým a smutným barvám. U sportu bychom se ale barev bát neměli.

 

Pro lepší náladu


Konec léta je pro mnoho z nás tak trochu smutný, před námi dlouhá zima a tma, kdybychom mohli, zavřeme se doma a vylezeme až na jaře. Jenže to většinou nemůžeme, a tak je jen na nás, abychom si toto období zpříjemnili a nepřipouštěli si žádné chmury ani špatnou náladu. Jednou z možností, jak mít úsměv na rtech, je sport. Při něm vylučuje naše tělo endorfiny, které mohou za dobrou náladu, navíc si zlepšujeme imunitu a celkovou odolnost organismu, což je v dnešní době velmi důležité. Chladu nebo vlhka se v podzimním období nemusíme bát, stačí jen přemýšlet nad tím, jaké sportovní oblečení si vybereme. Ideální je vrstvit na sebe jednotlivé kousky, což nám umožní případně něco odložit, pokud nám bude horko. Zapomenout nesmíme na dobré boty a kvalitní sportovní bundu, která nás ochrání před větrem i deštivou přeháňkou. U barev se nemusíme spoléhat jen na šedou nebo černou, možností i barev je mnohem více. Kromě toho, že budeme lépe vidět, mohou také barvy ovlivnit náš výkon i náladu.

 

Psychologie barev


Na výběr máme širokou škálu barev a vzorů, ale základní vlastnosti se nemění. Modrá barva vyvolá pocit ochlazení a odpočinku a snižuje srdeční tep i rytmus dýchání. Je tak vhodná spíše na klidnější sporty, modrou mikinu zvolte třeba na pilates. Naopak červená nás nabije energií, zvýší puls i krevní tlak a inspiruje k lepším výkonům. Kombinace červeného funkčního trička a legín je recept na úspěch. Podobně funguje i oranžová. Zelená nám připomíná přírodu a uklidňuje, vyberte si ji na tréninky uvnitř, třeba ve fitness centru. Žlutá je vhodná pro vrchní vrstvy, jako jsou bundy a mikiny, působí hřejivě. A velmi oblíbené jsou samozřejmě neonové odstíny, které navíc zlepší naši viditelnost i za horšího počasí.

 

To, že barvy ovlivňují naší psychiku, je již známo, i proto je můžeme využít ve svůj prospěch. Není nutné hned změnit celý šatník, stačí třeba jen doplňky nebo kombinace barev, pokud se nechceme vzdát své oblíbené černé.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz