Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Skype, Facebook, mobil, e-mail. Opravdu tak máme k sobě blíž?

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

S vyspělostí obyvatelstva přichází i moderní technologie, jako počítač, dotykový telefon nebo robot, co je dle reklam, váš „opravdový kamarád“. Co se týče komunikace a sociálního sdílení, se fenomény doby staly mobilní telefony a internet. Otázkou však zůstává, zda k sobě opravdu máme blíže, díky těmto pokrokům doby.

Internet lidem nabízí mnoho komunikačních prostředků. Dříve se jednalo o ICQ, což nám umožňovalo chatovat s přáteli prakticky zadarmo (pouze poplatek na internet). Časem vytvořili zvídaví lidé i Skype, který naopak zprostředkovával hovory prostřednictvím počítače, aniž bychom museli užít mobilní telefon. Nesmíme opomínat ani e-mail, který tu byl už od založení internetu. A samozřejmě stále žhavou ,,novinkou“ je sociální síť Facebook.

DÍky těmto všem komunikačním prostředkům, jsme stále ve spojení. Uchopíme mobil, kouzelnou krabičku, vytočíme telefonní číslo a ozve se námi vytoužený hlas. Sbližují nás však tyto prostředky?

Vytoužené rande

I přesto, že říci někomu do očí: ,, Líbíš se mi. Půjdeš na schůzku?“, nepatří mezi kategorie nejjednodušších rozhovorů, a přes telefon nebo Facebook je to tak snadné. Ve finále na člověka stejně ten partner čeká a musí se s ním setkat. Pravděpodobně, kdyby se dvojice oslovila v dané chvíli, a ne až druhý den přes internet, mohli by si ušetřit mnoho času, stráveného psaním a hned by věděli, či si padli do oka a rozumí si.

Vše má své pro a proti

Jsou chvíle, kdy se bez toho neobjedneme. Může se stát, že se například ztratíme po cestě na pohovor v cizím městě. Co uděláme? Bez problémů - zatelefonujeme. Takových situací se spousta, a častokrát si ani neuvědomujeme, jak rychle a snadně je možné, se spojit prakticky s kýmkoliv na světě. Většina komunikace dnes probíhá přes síť, až už mobilní nebo internetovou. A je téměř nemožné představit si, že by se stalo jinak. Je ale důležité vědět, kde až jsou hranice, a zda by nebylo lepší, některé věci dělat jinak.

Zamysleme se. Nebyla komunikace mezi lidmi dříve snazší? Osobitější? Jsme šťastnější, protože jsme k sobě našli cestu, právě díky těmto ,,urychlovačům doby"? Buďme otevření, mluvme s lidmi z očí do očí, nespadejme do internetového a mobilního světa. Možná teprve pak k sobě budeme mít konečně blíž.

 

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz