Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Slavní lidé závislí na hazardu

Your vote is:
5.00 z 2 Hlasů

Psychologové uvádějí několik důvodů pro hazardní hry. To je osamělost, chamtivost, lenost a tak dále. Mezi hráči však byli velmi slavní lidé, kteří utratili za své závislosti takové částky, že pro obyčejného člověka by bylo těžké si je jen představit.

Biografové Alexandra Sergejeviče Puškina vypočítali, že svým literárním dílem vydělal více než 250 000 rublů v bankovkách. V první polovině XIX. století to bylo hodně peněz. Básník však prohrál podstatnou část svých prostředků v kartách. Po jeho tragické smrti císař Nicholas I. nařídil z jeho majetku státní pokladně splatit všechny dluhy.

Jednou v zahraničí navštívil kasino Fedor Michajlovič Dostojevský. Možnost snadného vydělávání peněz tak fascinovala spisovatele, že se stal pravidelným zákazníkem. Dostojevský se nedokázal zastavit a nakonec ztratil všechno, dostal se do dluhů. Svůj román „The Player“ napsal za 26 dní pouze za účelem získání peněz od vydavatele a splácení obrovských dluhů.

Stejným chladnokrevným hráčem byl slavný ruský cestovatel Nikolaj Michajlovič Przhevalský. Rád opakoval větu: „Hraju proto, abych získal nezávislost.“ A nebyla to prázdná slova. V zimě roku 1868 vyhrál za jeden večer 12 000 rublů a řekl, že nyní je bohatým mužem a může být nezávislý na službě. Przhevalský byl skutečně schopen s výhrami financovat své výpravy.

Anglický fotbalista Michael Chopra připustil, že utratil za sázky až 20 000 liber za den. V důsledku toho dlužil více než dva miliony přátelům a příbuzným. Když sportovec podepsal smlouvu s klubem Sunderland, podepsal samostatnou dohodu, že podstoupí kurz psychoterapie a přestane sázet na sportovní akce.

Manželka slavného hollywoodského herce Ben Affleck věří, že by měl být její manžel léčen kvůli závislosti na hazardních hrách, tráví v kasinu příliš mnoho času. Sám Ben si je jistý, že má kontrolu nad sebou samým a nečelí bankrotu, protože majetek herce přesahuje 70 milionů dolarů.

Profesionální basketbalista Michael Jordan uvedl, že je připraven účastnit se všech akcí, kde je vzrušení a peníze. Ztratil významnou část svých obrovských příjmů v kasinu. Majitelé klubů, ve kterých Jordan hrál, vynakládali veškeré úsilí, aby ho závislosti na hazardu zbavili, dokonce hrozili, že ho převedou do nižších divizí.

Herec George Clooney může být nazýván obětí role. Ve filmu „Jedenáct přátel oceánu“ byl obsazen jako vůdce gangu, který se zabýval loupežemi hazardních her. Clooney si na tuto roli zvykl tak, že se stal spoluvlastníkem jednoho z kasin v Las Vegas.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz