Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Slunečník - vždy vám dopřeje dostatek stínu

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

Určitě to znáte - slunce svítí na plné obrátky a vy byste se rádi schovali někam do stínu. V této situaci přichází na řadu zahradní slunečník, který vám poskytne dokonalý azyl před dotírajícími slunečními paprsky. Navíc slunečníky neplní pouze praktickou roli v tom, že vám kdykoliv poskytnou stín, ale se mohou stát i zajímavým designovým doplňkem vaší zahrady, a to zejména díky nepřebernému množství barev, ve kterých se vyrábějí.

Oblíbené jsou například slunečníky v bílém a modrém barevném provedení, poslední dobou jsou pak velice trendy i slunečníky v přírodních barvách, jež dokonale ladí s dřevěným zahradním nábytkem. K dispozici jsou též slunečníky různých rozměrů - nejčastěji mívají šířku po rozložení od 180 do 300 centimetrů. K samotnému rozložení slunečníku poté nejčastěji slouží klika či klasický vysouvací systém, jaký určitě znáte z deštníků.

 

  1. Čím ukotvit slunečník?

K ukotvení slunečníku, na zahradu, na terasu či k bazénu, tam všude se perfektně hodí, se neobejdete bez pevného podstavce, který jej dokáže bez problémů udržet i při silných nárazech větru. Nejlevnější možností je v tomto případě plastový podstavec, který je ale potřeba ještě následně vyplnit vodou, aby byl stabilnější. Dalšími možnostmi jsou pak žulový podstavec na slunečník nebo kovový držák - obě tato řešení jsou sice dražší, ale o to luxusněji vypadají.

Velmi důležité pro dlouhou životnost slunečníku je také to, z jakého materiálu je vyroben jeho rám a trubky, jež tvoří základ pro umístění stínící plachty. Vůbec nejlepší je v tomto případě poohlédnout se pouze po slunečnících s kovovou konstrukcí, neboť ta je suverénně nejpevnější a vydrží vám tedy nejdéle. Naopak je žádoucí se vyvarovat nákupu slunečníku s plastovými trubkami, ty totiž mají tendenci se relativně snadno ohýbat a mnohdy i praskat.

 

  1. Slunečník za méně než 200 Kč? Ano, je to možné!

Samozřejmostí u moderního a kvalitního slunečníku je poté jeho potažení nepromokavou látkou, díky níž může být na zahradě po celý rok a není potřeba jej schovávat, když venku prší. Můžete vsadit přitom nejenom na klasický zahradní slunečník, ale třeba i na slunečník na nastavitelném rameni, který nabízí ještě o něco vyšší komfort, protože vám během posezení pod ním nepřekáží jeho konstrukce, ta je totiž elegantně umístěna na boku.

Nejlevnější plážové a zahradní slunečníky vás poté nebudou stát ani 200 korun, až tak levné v současnosti jsou. V případě, že si ale kupujete slunečník na vaši zahradu, u nějž chcete aby vám vydržel několik let a zároveň vypadal stylově, poté se rozhodně vyplatí investovat do slunečníku s kovovým rámem a kovovými žebry, jejichž cena se pohybuje od 500 Kč výše.

 

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz