Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Tajmeství úspěchu

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

Většina lidí je průměrná. Roztěkaná, zaměřená na zábavu bez hlubšího účelu, snažíc se přežít svůj život bez větších obtíží. Žijí tak ze dne na den a čím déle v tomto stavu zůstávají, tím více se zakonzervovávají ve své komfortní zóně. Přetrpí osm hodin v práci, která je nebaví, aby si večer mohli lehnout k televizi.

De facto tak mění svoje sny za povrchní zábavu.

Nedokáží se soustředit. A proto se nedokáží zaměřit. Pokud nějaký sen ještě mají, už ho nedokáží proměnit v cíl a už vůbec ne ho dosáhnout. Jejich život je jako rychle jedoucí vlak přímo do stanice Zklamání, ze kterého nejsou ochotní vystoupit.

Tohle všechno jenom proto, že si vybrali zábavu a komfort namísto vzdělávání se a vytváření hodnoty.

Získávání nových dovedností. Zjišťování informací. Budování vašeho snu. Pokud toho nikdy nenecháte, pokud se nikdy nevzdáte a budete to zkoušet stále dokola, stanete se úspěšní, vyjímeční a bohatí. Seberozvoj je klíčem k úspěchu a štěstí. Takhle jednoduché to celé je.

Samozřejmě to je ta obtížnější cesta. Ale lidé dostanou jenom to, pro co jsou ochotni trpět. Práce znamená krok z komfortní zóny, což je těžké, protože abyste získali něco nového, musíte nejdříve zničit to staré. A to je risk. Lidé nejsou ochotní riskovat, protože mohou selhat a jsou přesvědčení, že poté skončí ještě hůř.

Pravda je, že riskem vždy získáváme. Možná ne peníze, práci, přátele, ale vždy se minimálně poučíte. A lekce jsou to nejvíc, o co můžete stát, protože přesně ty lekce vás nakonec vynesou až k vašemu snu.

Pro pořádek se zde nebavíme o formálním vzdělávání. Nejde o diplom z univerzity (ačkoliv i zde lze bezesporu nabýt spoustu užitečných dovedností a znalostí), ale o neformální vzdělávání a sebevzdělání. Co se naučíme sami, jak se sami rozvíjíme a čemu věnujeme volný čas, o tohle při úspěchu a dosahování snů jde.

 

Přitahujeme to, čím sami jsme

Události, které se vám dějí, život, který žijete, reflektují vaše myšlenky a činnosti. Musíte se stát nejlepší verzí sebe sama, abyste dosáhli svých cílů. Chcete být bohatí? Položte si otázku: máte dostatečnou disciplínu abyste disponovali milionem? Jste dostatečně pracovití? Máte myšlení milionáře? Musíte se stát milionářem ve své mysli, abyste jím mohli být i v reálu.

Pokud máte průměrné myšlení, děláte průměrné věci a stýkáte se s průměrnými lidmi, nejste milionář a nebudete. Musíte se změnit. Úspěch přitáhnete tím, že se stanete uspěšnými.

Jak říká Leonardo DiCaprio: „Každá další úroveň vašeho života bude požadovat jinou osobnost.“

Z toho plyne, že na příležitost nelze čekat. Nemůžete čekat, až vám milion přistane na stole, musíte jednat, změnit svoje návyky a každý svůj den žít jinak než doposud. Nebude to bezpečný život, ale bezpečí vám stejně nikdo nikdy nezaručí. Když pracujete na snu někoho jiného - typicky vašeho zaměstnavatele - je to možná pohodlné a relativně jisté, ale i on vás může vyhodit. Když selžete na cestě za vlastním snem, získáte poučení a můžete pokračovat. Když selžete při práci na snu někoho jiného, končíte a nemáte nic.

 

Proč většina lidí nezažije skutečný úspěch

Problém tkví v tom, že lidský mozek je „naprogramován“ tak, aby držel svého nositele v bezpečí. To, co je pohodlné, je pro mozek jistota, a proto se nás snaží v této fázi udržet. Vstávat ráno brzo není pohodlné. Pracovat není pohodlné. Mluvit před publikem není pohodlné. Náš mozek chce, abychom zůstali v bezpečí a nejbezpečnější je to, co je pohodlné.

Prvotní úspěch zažijete v okamžiku, když dokážete svůj mozek překonat. Když dokážete riskovat a podstupovat nepříjemné situace, i když vás od toho zakódované reakce našeho mozku odrazují.

Pro ty, kteří jsou ochotní na sobě pracovat a překonat tyto překážky, je toto velice dobrá zpráva. Vzhledem k tomu, že takových lidí opravdu moc není, nemají moc velkou konkurenci. Pokud se opravdu vzdáte zábavy v zájmu vylepšování sebe sama a nikdy se nepřestane vzdělávat, úspěch si vás najde.

Pamatujte, že cena, kterou musíte zaplatit za úspěch, je vysoká, ale stále mnohem nižsší než ta, kterou byste museli platit za selhání.

Nemusíte se hned začít učit tři jazyky naráz a začít šetřit na studium na Oxfordu. Podstatné je začít, s malými krůčky. Najděte svůj cíl a zeptejte se, co byste pro něj mohli udělat, teď hned. Třeba si koupit knížku, která vám rozšíří v dané oblasti obzory. Nezáleží, jak malý krůček dnes uděláte, už to je víc, než k čemu se většina lidí vůbec kdy odhodlá.

Pamatujte, že pokud chcete žít neobyčejný život, musíte se toho obyčejného vzdát. Pokud chcete být vy vyjímeční, musíte dělat nepopulární věci, které většina populace nedělá. Vyjímečnost není pro každého, samozřejmě.

 

Shrnutí

Abyste nebyli mezi tou průměrnou většinou, nesmíte se stát otrokem zábavy. Musíte vzít svůj život do vlastních roukou a každý den se posunout a zlepšit se. Zábava, ať už v jakékoliv podobě, je pouze nástroj, jak oddělit ty průměrné od těch vyjímečných. Je to nástroj, který vás připraví o vaše sny a naděje. Připraví vás o úspěch.

Máte tu možnost právě teď: udělat krok vpřed a změnit se. Dnešek může být prvním dnem vašeho nového života anebo další v nekonečné řadě toho starého.

Vyberete si úspěch nebo průměrnost?

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz