Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Tip na výlet: Cesta kolem světa za jediný den kousek za hranicemi

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

Jen kousek za hranicemi naší krásné země se nachází park, který uhrane nejen děti, ale i dospělé. Na dvaceti kilometrech čtverečních můžete obdivovat spousty staveb a předmětů v miniaturním provedení.

Miniaturní park Minieuroland se nachází v polském Klodzku, který je od hranic v Náchodě vzdálen jen 40 kilometrů. V tomto parku můžete obdivovat nejen spousty staveb, ale i pohádkovou scenérii, kterou tvoří na pět set stromů dovezených z nejlepších školek v Belgii a Holandsku.

Mezi nejobdivovanější exponáty patří miniatury šikmé věže v Pise, Braniborské brány, Sochy Svobody, londýnského Big Bena, Staroměstské radnice a spousta dalších. Za jediný den tak můžete procestovat celý svět.

Když dorazíte do Klodzka, stačí sledovat ukazatele, kterých je po městě celá řada. Opravdu bezpečně vás dovedou až k velkému parkovišti, které je (příjemná změna) pro návštěvníky zcela zdarma. Po projití hlavní budovou se dostanete k cestičkám, které si léně linou areálem a nenásilně návštěvníky navádějí k jednotlivým exponátům.

Nemějte strach, že byste potřebovali k prohlídce lupu. I když jde o miniatury, jsou celkem velké (ovšem v porovnání s originály opravdu miniaturní). Každá miniatura má svůj popisek, a to v polštině, angličtině, ruštině, němčině a češtině. Park je rozdělen do dvou částí – Evropa a zbytek světa.

Do Minieurolandu se návštěvník může podívat denně od 9 do 19 hodin a vstupné je od 15 Zlotých. Za rodinné vstupné (maximálně dvě dospělé osoby) zaplatíte 60 Zlotých. Vstupenky si lze zakoupit také online a přijet do parku již s vytištěným papírem.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz