Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 U rozhledny Velká Buková si můžete uvázat i koně

Your vote is:
5.00 z 1 Hlasů

Velice zajímavá rozhledna trojúhelníkového půdorysu Velká Buková se nachází v překrásné krajině Křivoklátska. Byla postavena v letech 2008 – 2009 a je dílem architekta Karla Zusky.

K rozhledně se návštěvník dopraví pohodlně automobilem (či na kole), který zaparkuje přímo u rozhledny na neplaceném parkovišti. Budova rozhledny s dřevěným opláštěním je vysoká 14,2 metru a stojí v nadmořské výšce 445 m n. m.

O výstavbě rozhledny se hovořilo údajně již od sedmdesátých let minulého století. Ovšem realizace se podařila o mnoho let později, kdy byla rozhledna 28. září 2009 slavnostně otevřena za přítomnosti televizních kamer i tisku.

Zaparkujte auto, kolo i koně

Výhled z rozhledny Velká Buková turistům umožní shlédnout Křivoklátskou vrchovinu, údolí řeky Berounky, Brdy a při dobré viditelnosti také Krušné hory. Návštěvníci mají k dispozici nejen parkoviště pro auta a kola, ale také úvaziště pro koně, toalety, prodejnu suvenýrů i menší občerstvení.

Rozhledna je otevřena od dubna do června (út – ne a svátky 9 – 17h), od července do srpna každý den od 9 do 19 hodin, od 1. do 30. září od úterý do neděle a ve svátky mezi 9 – 17 hod. a po celý říjen o sobotách, nedělích a svátcích také mezi 9 – 17 hod.

Vstupné na rozhlednu stojí 20 korun pro dospělé, přičemž děti do desíti let věku mají vstup zcela zdarma.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz