Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Výběr dětské postele: se zábranou, patrovou nebo jinou? Jak poznat tu pravou?

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

Vybrat správnou postel pro naše dítě nemusí být jednoduché. Musíme zvažovat mnoho faktorů, z nichž ten nejdůležitější se týká bezpečí. Je jasné, že dětské postele se zábranou budou chránit před pádem Ale co naplat, když zase patrové postele jsou mezi dětmi i rodiči nejoblíbenější.Jak tedy vybírat?

V čem nejčastěji při výběru dětské postele chybujeme

Hlavní chybou, které se dopouští mnoho rodičů, je, že postel pro své dítě volí podle ceny nebo vzhledu. Obojí je samozřejmě důležité, ale nesmí to být na úkor kvality výrobku. Jestliže využijeme první akční nabídku, na kterou narazíme, a nezajímáme se o jiné vlastnosti postele, pak je to špatně.

U všech výrobků pro děti by mělo platit, že musí být bezpečné a funkční. Na posteli děti tráví mnoho hodin a volbou špatné konstrukce a matrace můžeme ohrozit vývoj jejich páteře.

Pokud u nás přesto bude cena na předním místě, je dobré si uvědomit, že opravdu kvalitní postel vydrží velmi dlouho. Jakmile z ní dítě odroste, můžeme ji prodat.

Jak zajistit dítěti co největší bezpečí

V dětské postýlce je miminko ještě relativně v bezpečí. Jakmile však přechází na normální postel, začneme více přemýšlet, jakou konstrukci by měla mít. Abychom svému potomkovi zaručili do největší bezpečí, můžeme mu pořídit postel se zábranou. Nehrozí, že z postele vypadne, a také mu navodí útulnější a bezpečnější pocit.

Vedle konstrukce vypovídá o bezpečném provedení i povrchová úprava. Hrany a rohy postele nesmí být ostré, jinak dítěti hrozí zranění. Pokud se jedná o dřevěnou postel, musí být dřevo náležitě vybroušené a lakované. Vždy bychom si u výrobce měli ověřit, jaký lak nebo barvy používá a jsou-li zdravotně nezávadné.

Patrová postel je nestárnoucí hit

K nejpopulárnějším typům dětské postele patří ty patrové. Rodiče je často volí, když dětský pokoj není dostatečně prostorný. Pod patrovou postelí vzniká prostor pro skříň, hrací koutek, stůl nebo postel pro dalšího sourozence.

Patrové postele milují i samotné děti, protože jim nabízí mnoho dobrodružství a pohled z výšky. Pokud chceme opravdu zajistit pro dítě ráj fantazie, můžeme z postele vést skluzavku, nebo pod ní vytvořit plátěný domeček. Vždy ale musíme myslet na to, je-li dítě už dostatečně velké, aby pro něj byla patrová postel bezpečná.

Při výběru je nejdůležitější materiál

Dětské postele jsou nejčastěji vyrobeny z:

· masívu,

· dřevotřísky nebo lamina,

· kovu,

· čalounění.

Nejlepší jsou masivní postele. Mají úžasnou životnost a jsou stoprocentně nezávadné. Dřevo je navíc hřejivé a vypadá dobře v jakémkoliv interiéru. Jsou sice dražší, ale zase vydrží déle a můžeme je později prodat. Levnější variantou jsou postele z dřevotřísky a lamina. Jejich životnost je ovšem kratší.

Méně vhodné, především pro menší děti, jsou kovové postele. Může hrozit poranění. Na druhou stranu mají nejdelší trvanlivost a jsou vhodné pro alergiky. Z pohledu alergika jsou zase nejméně vhodné čalouněné postele. Jsou sice cenově nejdostupnější, ale hůře se udržují a alergikům se skutečně nezavděčí. A také se u nich nedá měnit matrace. Na druhou stranu se vyrábějí v široké škále motivů a barev.

Co když je dítě alergik

Mnoho dětí trpí alergií na prach a roztoče a vhodně udržovaná postel nám může v tomto směru opravdu pomoci.Jen je třeba častěji střídat lůžkoviny a prát je na vyšší teploty. Pečlivou údržbu a pravidelné praní budou vyžadovat i peřina a polštář.

Stejně tak nesmíme zapomínat na matraci. Tu necháváme vyvětrat a odborně čistit, a to několikrát do roka. Určitě se vyplatí mít přes matraci přetaženou ještě jednu vrstvu – tak zvaný chránič na matrace. Zachytává nečistoty, prach i roztoče a zároveň se udržuje snadněji než samotná matrace.

Jakou postel jste vybrali svým dětem vy a co u vás při výběru rozhoduje především?

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz