Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Zatočte s vysokým krevním tlakem přírodní cestou!

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

Vysokým krevním tlakem (hypertenzí) trpí spíše lidé s nadváhou, obezitou nebo ti, kteří nedodržují hlavní zásady zdravé životosprávy. Tento problém se za normálních okolností řeší s lékařem, který vám předepíše léky na snížení vysokého tlaku. Je zde ale i několik dalších doporučení, která se týkají změny jídelníčku.

Snižte celkový příjem kalorií

Úbytek na váze má ve většině případů pozitivní vliv na vysoký krevní tlak. Redukce váhy se doporučuje lidem, kteří mají tělesnou hmotnost nejméně o 10 procent vyšší než je jejich optimální váha.
 

Omezte sůl

Nezapomínejte, že kuchyňská sůl není jediným zdrojem sodíku. Tím, že zcela přestanete solit pokrmy nebo sůl jen omezíte, určitě se soli zcela nezbavíte. V potravinách, které sníme, je soli nadbytek. Vše je nejdříve dobré probrat se svým ošetřujícím lékařem.

 

Draslík a vápník

Draslík najdeme v mnoha druzích ovoce a zeleniny, a to zejména v bramborách, melounu, rozinkách a banánech. Zdroj vápníku najdeme v  mléčných výrobcích, avšak lidé s vysokým tlakem by měli sáhnout např. po odtučněném mléce, či tvarohu a zamezit konzumaci plnotučných výrobků.
 

Byliny

Kozlík lékařský

Vysoký krevní tlak vám může pomoci srazit i mnoho bylin. Doporučuje se jedna lžička sušeného kořene Kozlíka lékařského každé ráno (250ml) a doba vylouhování 15 minut.
 

Alkohol

Nadbytečné množství alkoholu negativně ovlivňuje vysoký krevní tlak.Nedoporučuje se pít více než 100ml tvrdého alkoholu.

 

Jogurtová zmrzlina

500ml nízkotučného jogurtu

70ml zmrazeného pomerančového koncetrátu

1 KL vanilkové tresti

V míse smícháme všechny uvedené ingredience a necháme zmrazit asi 4 hodiny. Během prvních 3 hodin každou hodinu zamícháme.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz