Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Zdravá a těhotná

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

 

Mateřský pud má v sobě asi každá žena. Představujeme si sami sebe, jak jednou budeme mámy, jak vozíme kočárky a chováme roztomilá miminka. A najednou je to tady. Je čas, biologické hodiny tikají. Máme po svém boku toho správného muže a otázka rodiny je denním tématem. Jak se tedy správně začít snažit počít? A co když se to nepovede napoprvé?

 

Hlavně nepanikařit

Většina si představuje, že ihned po prvním nechráněném styku se nám to povede a budeme v očekávání. Omyl je ale pravdou. Byl by zázrak, kdyby se to takhle opravdu stalo. První, co nás napadne při nevydařeném pokusu je, že je něco špatně. Že jsme neplodné, staré, a nebo jsme čekaly příliš dlouho. Ale možná je jen potřeba tomu trochu pomoci.

 

Tlustá, nebo hubená?

Otázka váhy je bohužel na místě. Být podvyživená není dobré, úplně stejně jako mít velkou nadváhu. Tělo, které trpí podvýživou, nemá dostatek živin pro sebe, natož pro vývoj nového života. Přibrat pár kil takovým ženám ihned velmi zvyšuje plodnost. Obézní ženy mají naopak problémy s pravidelným menstruačním cyklem, tím pádem s ovulací. Zhubnout rychlou, ale tvrdou cestou je možné mnoha způsoby a jeden z nich je například spinning.

 

Zdravá duše

Málo z nás, a nemluvě jen o ženách, se dokáže podívat do zrcadla a říct si, že jsme krásní. Není člověk, který by byl sám se sebou zcela spokojen. Někdy stačí tak málo. Často slýcháme, jak je plno věcí jen v hlavě. Tak tohle je jedna z nich. Jednou z dobrých cest na psychické zklidnění a uvolnění je třeba pilates a další jiné účinné verze jógy.

 

Odreagovat se

Nejdůležitější část oplodnění? Odreagovat se. Odpočinout si a nemyslet na to. Jak je to ale jednoduché říct oproti uskutečnění, že? Je to snadnější než myslíte. Prostě se zabalte a i s partnerem odjeďte na víkend pryč. Ideální je odpočinek pro vás oba ve wellness, kde si vyberete více než z jedné procedury.

 

Není to snadné. A už vůbec ne v době, kdy každá druhá osoba upřednostňuje kariéru před rodinou a ani si nevšimne, že čas je pryč. A snažení a touha po rodině už nemusí být vyslyšena. Důležité je neztrácet naději a věřit.

 

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz