Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Zdravotní matrace - pomocník při léčbě a prevenci nejen bolavých zad

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

Můžete se perfektně stravovat, věnovat se sportu a žít bez zdraví škodlivých zlozvyků, ale pokud si nedopřejete kvalitní odpočinek, záhy se to negativně promítne do všech aspektů vašeho života. Dotáhněte proto svou spánkovou hygienu k dokonalosti pomocí zdravotních matrací!

Zdravotní matrace - čím jsou tak výjimečné?

Jak název napovídá, jejich úkol spočívá v léčbě či předcházení celé škály zdravotních obtíží. Jak? Především tím, že umožní svými vlastnostmi regenerační spánek v optimálním prostředí, při kterém dojde k uvolnění celého svalového aparátu a zachování přirozeného zakřivení páteře. Nutno podotknout, že pojem zdravotní matrace jakožto termín nadřazený může zahrnovat modely jakýkoli technických řešení, tak materiálů.

Co označení znamená?

Matrace prochází náročnými klinickými testy, při nichž se pod přísným drobnohledem ocitají nejen výrobní materiály a konstrukce jejího jádra, tak i potahové látky. Vyhovuje-li těm nejnáročnějším požadavkům, získá certifikát opravňující použití tohoto označení a je zařazena do kategorie zdravotních pomůcek.

Od jakých zdravotních problémů tato matrace může ulevit?

  • Poruchy kosterní a svalové soustavy

Trpíte skoliozou, artritidou, nebo bolestmi svalů z důvodu fyzické námahy? Pak možná sami víte, jak mohou usínání ztížit. Zdravotní matrace vaše tělo doslova obejme - dojde k uvolnění svalového tonu a udržení páteře v přirozené linii.

  • Alergie, chronická onemocnění dýchacích cest

Máte-li astma, nebo vás obecně sužují dýchací potíže, rovněž pro vás bude předmětná matrace vhodnější než její běžné alternativy. Ty totiž zachycují prachové částice a hromadí alergeny, které mohou tyto potíže ještě zhoršit.

 

  • Kožní ekzémy, opruzeniny

Šupinky odumřelé kůže a tělesné tekutiny, které povrch vaší matrace vstřebá, představují živnou půdu pro bakterie a roztoče. Drobní parazité nejenže dráždí nosní dutiny, zapříčiňují také nespočet kožních onemocnění. Dobře odvětrávané zdravotní matrace pro ně ale nevytváří vhodné prostředí. Navíc disponují hypoalergenním pratelným potahem, který v kombinaci s prodyšnými materiály uvedená zdravotní rizika eliminuje.

 

  • Proleženiny, otlaky

Osoby se sníženou pohyblivostí jsou ohroženy vznikem proleženin a otlaků způsobených konstantním tlakem ve stejných oblastech. Tyto matrace dokáží nerovnoměrné zatížení rozložit a snížit tím tlak v nejvíce exponovaných bodech. Zároveň umožňují konzistentní cirkulaci krve a to i v těch nejtěžších částech těla.

Potřebujete zdravotní matraci i vy?

Kvalitní spánek, při kterém regeneruje tělo i mysl, potřebujeme všichni bez rozdílu věku a zdravotního stavu. Pro odpověď na položenou otázku si ale vyhodnoťte jeho celkovou kvalitu. Pozor - ta nespočívá v tom, že ležíte v posteli 8 hodin se zavřenýma očima! Znamená to, že se nacházíte ve zcela klidném fyzickém i duševním rozpoložení, dochází ke snížení srdeční frekvence i tělesné teploty.

  • Jste emočně nevyrovnaní? Upadáte do depresí nebo se snadno rozčílíte?

  • Cítíte se bez energie?

  • Přibíráte na váze?

  • Máte potíže se soustředěním?

Pokud ano, pak váš spánek zřejmě vykazuje nedostatky a je namístě o zdravotní matrace uvažovat.

 

Zaměřte se na prevenci rizik

Kvalitu matrace není radno opomíjet. Některé výzkumy naznačují, že by její nevhodná forma mohla souviset se spánkovou apnoe, obezitou nebo dokonce srdečními chorobami. Nečekejte na první varovné signály a konzultujte nákup matrace se specialisty včas!

Jak na sobě nedostatečný spánek pociťujete vy? Máte večerní rutiny, které vám pomáhají při usínání?

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz