Reklama

Platnost tohoto inzerátu již skončila !!!

Štěrbák - Endivie Scarola Full Heart - semena

Zveřejněno: 09/03/2021
Publikoval: Karel Neoral
Prohlédlo: 262 lidí
#49888
10.00 Kč

Popis inzerátu

Endivie Scarola Full Heart (Cichorium endivia) neboli také štěrbák se pěstuje jako jednoletá rostlina. Původem je ze Středozemí a pochází z planého druhu čekanky. Endivie tvoří přízemní listovou růžici o průměru 35 – 40 cm, tvořící zelené vnější listy a vnitřní kompaktní část, která je žlutá až vybělená a je nejlahodnější. Chuť vnějších listů je hořká, vnitřní část mnohem méně a dá se jí takřka zamezit takzvaným bělením, kdy naprosto suchou růžici na záhoně přiklopíme např. květináčem a zamezíme tak přístupu světla k rostlině na 7 až 21 dní před sklizní. Listy se tímto postupem vybělí a ztratí svou přirozenou hořkost a odmění vás skutečně lahodnou chutí zvláště středních lístků. Po sklizení je třeba hned konzumovat. Je vhodná jako samostatná příloha k pokrmům nebo do čerstvých zeleninových salátů. Tato odrůda má velkou odolnost na teplo a proti vybíhání do květů. Vegetační doba cca 105 dnů od výsadby.
Endivie je bohatá na vitamín A, B, a C. Z minerálních látek obsahuje mangan, draslík, sodík, fosfor, dále vlákninu a kyselinu listovou. Působí příznivě na zdraví našich očí, snižuje krevní tlak, povzbuzuje vylučování žluče a tím pomáhá k očistě jater, příznivě ovlivňuje nervovou soustavu, látkovou výměnu a funkci trávicích orgánů (povzbuzuje chuť k jídlu).
Balení obsahuje 150 semen za 10 Kč.
Semena – neoseeds


Místo

Země
Czech Republic
Kraj
Olomoucký
Město
Držovice

Komentáře a informace k inzerátu Štěrbák - Endivie Scarola Full Heart - semena(0)

    Tento inzerát zatím nebyl okomentován.



    Přidat nový komentář

    Vážení inzerenti o vaše názory velmi stojíme. Komentáře a jakékoliv dotazy k inzerátu, nebo vaše zkušenosti s touto položkou. Všechny komentáře jsou moderovány.
    Skutečné jméno nebo Uživatelské jméno
    Nebude zveřejněn
    Recenze, zpětná vazba nebo dotaz
    *
    Toto pole je povinné
    Smazat