Reklama

Platnost tohoto inzerátu již skončila !!!

Rajče divoké Balení obsahuje 15 semen

Zveřejněno: 26/01/2023
Publikoval: Karel Neoral
Prohlédlo: 53 lidí
#57188
19.00 Kč

Popis inzerátu

Balení obsahuje 15 semen

Osivo je negativně testováno na virus ToBRFV.





Popis

„Divoké rajče“ (Solanum pimpinellifolium), netradiční velmi úrodná odrůda rajčat, získávající si mezi zahrádkáři stále větší oblibu, vyznačující se bujným růstem, nenáročná na pěstování, odolná vůči chorobám, kterou lze pěstovat jako tyčkovou (indeterminatní) s vyvazováním, nebo jako minihouštinu, kterou tvoří volně se plazící výhonky. Drobné plody s výraznou rajčatovou chutí jsou vhodné jak k přímé konzumaci, tak na přízdobu pokrmů, do zeleninových salátů a také na sušení. Z jedné sazenice je možno sklidit 5 - 10 kg malých chutných plodů.



Výška rostliny

Odrůda pěstovaná jako tyčková s oporou, nebo bez vyvazování stylem plazení a vytvoření minihouštiny. Viz. foto jediné sazenice, která dokáže pokrýt až 10 metrů čtverečních plochy.



Plod

Drobné kulaté plody o velikosti 1 - 1,5 cm dozrávající do jasně červené barvy. Doba zrání přibližně 70 dní.



Nároky

Výsadba do skleníků a foliovníků dle vlastních podmínek, do volné půdy na slunné stanoviště v květnu v období kdy pominou ranní mrazíky. Vysazujeme do sponu 60x100, nebo do trojsponu o délce odvěsny cca 40 cm (pěstování bez vyvazování stylem minihouštiny). Důležitá je pravidelná zálivka s přihnojením. Rostlinu je vhodné pěstovat na jeden či dva výhony, ostatní zálistky jak je to možné vyštípneme. Rostlina vyžaduje oporu.



Výsev a klíčení

Výsev je vhodné provádět v únoru až březnu do propustného substrátu asi 1 cm hluboko. Ideální teplota pro klíčení rajčatových semen je 20 - 25 °C.

Semena - neoseeds
www.neoseeds.cz
tel.737087393


Místo

Země
Czech Republic
Kraj
Olomoucký
Město
Držovice

Komentáře a informace k inzerátu Rajče divoké Balení obsahuje 15 semen(0)

    Tento inzerát zatím nebyl okomentován.



    Přidat nový komentář

    Vážení inzerenti o vaše názory velmi stojíme. Komentáře a jakékoliv dotazy k inzerátu, nebo vaše zkušenosti s touto položkou. Všechny komentáře jsou moderovány.
    Skutečné jméno nebo Uživatelské jméno
    Nebude zveřejněn
    Recenze, zpětná vazba nebo dotaz
    *
    Toto pole je povinné
    Smazat