Reklama

Platnost tohoto inzerátu již skončila !!!

Chilli Black Pearl Balení obsahuje 10 semen

Zveřejněno: 27/01/2023
Publikoval: Karel Neoral
Prohlédlo: 34 lidí
#57199
32.00 Kč

Popis inzerátu

Balení obsahuje 10 semen





Popis

Chilli Black Pearl (Capsicum annuum) původně pocházející z Ameriky je jednou z nejkrásnějších druhů chilli kvetoucí fialovými květy na tmavě zelených, později fialových až černých výhoncích. Z květů se pak vyvíjejí neméně okrasné kulovité lusky střední pálivosti, která se pohybuje okolo 20 000 - 30 000 SHU. Jsou ideální pro přípravu omáček, polévek, gulášů a jiných pikantních pokrmů. Lze je používat v syrovém stavu, sušené, nebo nakládané.



Výška rostliny

je plně závislá od prostředí ve kterém ji pěstujete a od podmínek, které ji poskytnete. Pohybuje se v rozmezí od 60 do 100 cm.



Plod

Plodem jsou kulaté lusky o průměru cca 2 cm rostoucí vzpřímeně vzhůru, dozrávající z temně zelené až černé barvy po červenou v plné zralosti. Doba zrání je 80 – 90 dní.



Nároky

Rostlina vyžaduje teplé slunné stanoviště, humózní substrát, dobře zásobený živinami častým přihnojením. Malé rostliny přihnojte hnojivem s vyšším obsahem dusíku, např. Kristalon Start, Ledek atd. V době, kdy rostlina nasazuje na květ použijte hnojiva s vyšším obsahem draslíku a fosforu např. Kristalon Plod a Květ. Sazenice je vhodné vysazovat vždy po dvou těsně vedle sebe. Při pěstování za oknem je možný celoroční výsev, při venkovním pěstování vyséváme již v lednu až únoru.



Výsev a klíčení

Před samotným klíčením namočte semena na 24 hodin do vlažné vody. Pro dosažení nejvyšší klíčivosti použijte drcené kokosové vlákno, které je běžně dostupné. Semena s vlhkým kokosovým vláknem vložte do menšího zip sáčku. Klíčíme při teplotě okolo 30 °C. Takto velmi urychlíte klíčení semen, která začínají klíčit již po několika dnech. Klíčící semena vysaďte do květináče s kokosovým vláknem. Po zesílení rostlin (narostení 2 - 4 pravých lístků) vysaďte do výživného substrátu. Při klasickém výsevu klíčení trvá podstatně delší dobu. Uvedený způsob klíčení semen Vám zajistí vyšší procento vyklíčených semen.

Semena - neoseeds
www.neoseeds.cz
tel.737087393


Místo

Země
Czech Republic
Kraj
Olomoucký
Město
Držovice

Komentáře a informace k inzerátu Chilli Black Pearl Balení obsahuje 10 semen(0)

    Tento inzerát zatím nebyl okomentován.



    Přidat nový komentář

    Vážení inzerenti o vaše názory velmi stojíme. Komentáře a jakékoliv dotazy k inzerátu, nebo vaše zkušenosti s touto položkou. Všechny komentáře jsou moderovány.
    Skutečné jméno nebo Uživatelské jméno
    Nebude zveřejněn
    Recenze, zpětná vazba nebo dotaz
    *
    Toto pole je povinné
    Smazat