Reklama

Platnost tohoto inzerátu již skončila !!!

Trávový strom Xanthorrhoea preissii - semena

Zveřejněno: 11/06/2021
Publikoval: Karel Neoral
Prohlédlo: 158 lidí
#50817
20.00 Kč

Popis inzerátu

Nabízíme k prodeji semena Trávový strom Xanthorrhoea preissii
Xanthorrhoea preissii (trávový strom) roste v jihozápadní Austrálii na pobřežních pláních, v blízkosti vodních toků a ve vnitrozemských lesních oblastech a dožívá se až 600 let. Domorodci jej nazývají Balga, Evropané Blackboy podle zčernalého kmene od požárů, kterým dovede čelit. Je to jedinečná dlouhověká bylina s dřevnatějším, někdy rozvětvujícím se stonkem připomínající strom, o výšce 3 – 7 m. Roste velmi pomalu, asi 1 m za 30 let. Zpočátku připomíná rákosovitou trávu, než se objeví charakteristický kmen, který je tvořen hromadou starých listových základen, které drží pohromadě přírodní pryskyřice (střed je vláknitý). Během lesních požárů intenzivní teplo tuto pryskyřici roztaví a vytéká. Na vrcholu má jehlicovité listy v chomáči vyrůstající ze středu. Jsou dlouhé asi 60 – 130 cm, barvy zelenomodré. Když rostliny dospívají (7 - 10 let), začnou jednou za čas kvést a ze středu vrcholu temene pak začne vyrůstat asi 1,5 – 3 m vysoký vzpřímený stvol, na kterém se objeví přisedlé, malé, bílé nebo krémové květy s vůní medu.
Pro Austrálii ikonický, bohužel však ohrožený Xanthorrhoea preissii najde své uplatnění v zimních zahradách a interiérech především pro svůj unikátní exotický vzhled a zajímavé netradiční květenství.
Balení obsahuje 8 semen za 20,- Kč.


Místo

Země
Czech Republic
Kraj
Olomoucký
Město
Držovice

Komentáře a informace k inzerátu Trávový strom Xanthorrhoea preissii - semena(0)

    Tento inzerát zatím nebyl okomentován.



    Přidat nový komentář

    Vážení inzerenti o vaše názory velmi stojíme. Komentáře a jakékoliv dotazy k inzerátu, nebo vaše zkušenosti s touto položkou. Všechny komentáře jsou moderovány.
    Skutečné jméno nebo Uživatelské jméno
    Nebude zveřejněn
    Recenze, zpětná vazba nebo dotaz
    *
    Toto pole je povinné
    Smazat