Reklama

Platnost tohoto inzerátu již skončila !!!

Sazenice Cycas Dioon Spinulosum

Zveřejněno: 01/07/2022
Publikoval: Karel Neoral
Prohlédlo: 115 lidí
#55371
130.00 Kč

Popis inzerátu

Sazenice 1 první list velikost 25-30 cm



Popis

Cycas Dioon Spinulosum původně pocházející z vápencových skal Mexika patří mezi největší svého druhu, má vzpřímenější husté pilovité listy a vyznačuje se rychlejším růstem. V našich podmínkách narůstají listy jedenkrát za rok. Čím je rostlina starší, tím je počet listů narůstajících najednou větší. Jeho samičí šištice obsahuje až 300 semen a je také největší samičí šišticí na světě. Mrazuodolnost rostliny je do - 4°C. Tento druh je možné pěstovat celoročně jako okrasnou rostlinu v bytě, skleníku, nebo zimní zahradě s vhodným letněním na slunném místě venku.



Výška rostliny

Ve své domovině dorůstá výšky až 16 m.



Nároky

Nejdůležitější podmínkou pro pěstování cykasů je absolutně propustná, dobře drenážovaná půda. Zálivka jen lehká, úplné vyschnutí substrátu rostlině neškodí. Cykasy zalévejte vždy shora, kde má rostlina korálové kořeny jimiž přijímá vodu. V době nárůstu listů je třeba maximální světlo, aby nedošlo k vytažení mladých listů. Přezimování při minimální teplotě 10°C, zálivka minimální.

Semena - neoseeds
www.neoseeds.cz


Místo

Země
Czech Republic
Kraj
Olomoucký
Město
Držovice

Komentáře a informace k inzerátu Sazenice Cycas Dioon Spinulosum(0)

    Tento inzerát zatím nebyl okomentován.



    Přidat nový komentář

    Vážení inzerenti o vaše názory velmi stojíme. Komentáře a jakékoliv dotazy k inzerátu, nebo vaše zkušenosti s touto položkou. Všechny komentáře jsou moderovány.
    Skutečné jméno nebo Uživatelské jméno
    Nebude zveřejněn
    Recenze, zpětná vazba nebo dotaz
    *
    Toto pole je povinné
    Smazat