Reklama

Tykev velkoplodá Atlantic Giant - semena

Zveřejněno: 21/05/2023
Publikoval: Karel Neoral
Prohlédlo: 31 lidí
#59202
35.00 Kč

Popis inzerátu

Nabízíme k prodeji semena Tykev velkoplodá Atlantic Giant
Dýně Atlantic Giant (Cucurbita maxima) je bujná odrůda vyznačující se velkými až obřími plody. Dýně velkoplodá pochází z Peru, kde byla pěstována už více než 1000 let př. n. l. Silná jednoletá rostlina o délce lodyhy až 10 m produkuje kulovité až oválné plody dosahující hmotnosti od cca 50 kg až po 250 kg (i více při ponechání pouze jednoho plodu na rostlině) a s šířkou i více než 100 cm. Tato dýně je držitelkou světového rekordu s váhou přes 1100 kg a je vhodná do soutěží. Má žebrovanou slupku, která dozrává ze žluté do sytě oranžové barvy na přímém slunci, taktéž dužina je oranžová s nasládlou chutí. Při své velikosti je stále výborná a hodí se na kompoty, k přípravě kaší, pyré i k tepelné úpravě.
Tykev je zelenina bohatá na vitamíny (C, A, E) a minerální látky (draslík, vápník, hořčík a zinek). Balení obsahuje 5 semen za 35,- Kč.
Semena – neoseeds


Místo

Země
Czech Republic
Kraj
Olomoucký
Město
Držovice

Komentáře a informace k inzerátu Tykev velkoplodá Atlantic Giant - semena(0)

    Tento inzerát zatím nebyl okomentován.



    Přidat nový komentář

    Vážení inzerenti o vaše názory velmi stojíme. Komentáře a jakékoliv dotazy k inzerátu, nebo vaše zkušenosti s touto položkou. Všechny komentáře jsou moderovány.
    Skutečné jméno nebo Uživatelské jméno
    Nebude zveřejněn
    Recenze, zpětná vazba nebo dotaz
    *
    Toto pole je povinné
    Smazat