Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 3 tipy, jak zajistit čistý vzduch ve svářečské dílně

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

Jste svářeč a máte svou vlastní dílnu? Pak jistě znáte kouř, který vznikne při svařování jednotlivých kovových částic. Jelikož je tento kouř škodlivý a má nežádoucí dopady na lidský organismus, musíme myslet na své zdraví. Jak ale zajistit čistý vzduch v tomto typu provozu?

Historicky prvním svářečem byl mistr kovář, který dlouhou dobu držel otěže svářečského umění. S příchodem objevu elektrického proudu a s rozmachem průmyslu přichází vyšší požadavky a způsoby spojování kovových částí. Doba pokročila a stroje i dostupné technologie se vyvinuly do podoby, jaké známe dnes. Nyní se podíváme, jak na odsávání svařovny tak, aby našemu zdraví bylo ublíženo co nejméně.

 

Odsávejte kouř ve vaší dílně

Kouř, který vzniká při sváření, je plný škodlivin, jako jsou mastné odpařené oleje nebo kovové částice zinku či chromu. Pokud tyto částice vdechujeme každý den ve své dílně, můžeme si tak přivodit vážné zdravotní komplikace. Svou provozovnu byste proto měli vybavit kvalitními stroji na odsávání kouře.

 

Myslete na lokální odsávání

Pokud vlastníte menší provozovnu, lokální odsávání by pro vás mohlo být tou nejlepší možností. Odsávací ventilátor zajišťuje odsávání přímo u pracovních stolů, čímž zachytíte svařovací kouř v blízkosti jeho zdroje a radikálně omezíte jeho šíření do okolí. Kouř se tak nedostane do vaší dýchací zóny a vy si chráníte své zdraví i při takové práci, jako je právě svařování.

 

Dejte šanci chytré technologii

Muži jsou známí svou láskou k novým technologiím a všemožným vymoženostem digitální doby. Vývoj se odráží i v průmyslu. Odsávací stroje jsou nyní často vybavené chytrým řízením, které umožňuje např. regulaci odsávacího výkonu v návaznosti na chod provozovny, dokáže zapnout i vypnout filtrační systémy a další. Nejedná se ale pouze o vymoženosti moderní doby. Tento chytrý nástroj dokáže velmi efektivně šetřit náklady na elektřinu.

 

Ať už vybavujete novou dílnu nebo se díváte po chytřejších strojích, nezapomeňte se poradit s odborníky, abyste nalezli to nejlepší právě pro vaši provozovnu.

 

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz