Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 6 důvodů, proč mít vlastní zahradu

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

Rozhodli jste se pro stavbu nového domu a přemýšlíte, jak velkou naplánovat zahradu? Dopřejte si dostatek prostoru a vytvořte místo, kde budete odpočívat, relaxovat a také se scházet s přáteli a rodinou. Víte, proč chtít vlastní zahradu?

 

1) Místo pro odpočinek

Zahrada je ideálním místem, kde si můžete odpočinout, ať už se svou rodinou, přáteli nebo blízkými. Inspirujte se například nábytkem z palet a postavte si vlastní venkovní posezení. K odpočinku vám poslouží i skrytý kout zahrady, kam umístíte houpací síť, houpací lavici nebo třeba postel z palet. Pro útulnost vaší relaxační zóny vám pomůžou přehozy, deky a polštáře.

 

2) Venkovní kuchyně

Pokud máte menší domek a těžko se vám hledá místo pro setkání s přáteli, pořiďte si venkovní kuchyň. Můžete tu trávit většinu roku, grilovat, připravovat pokrmy i pro větší část rodiny a navíc mít hned u domu i venkovní posezení. Nebojte se zastřešení terasy, případně prosklené zimní zahrady.

 

3) Letní posezení

Venkovní posezení si nejvíc užijete v létě, hlavně pokud plánujete postavit na zahradě i bazén. Pokud však terasu i zastřešíte, můžete zde trávit větší část roku. Nezapomeňte na pohodlné židle nebo křesla, případně gauč, například i z palet. Skvělou volbou je také krb nebo kamna, kde se dá topit dřevěnými briketami nebo dřevěnými peletami. Dřevěné brikety oceníte i při topení v domě, vyberte si noční dřevěné brikety, které mají delší výhřevnost, a ráno se probudíte do příjemně prohřátého domu.

 

4) Vyžití pro děti

Na vlastní zahradě můžete postavit ráj i pro své děti. Děti ocení hlavně houpačky, skluzavky a různé prolézačky. Nezapomínejte ani na pískoviště, případně malé hřiště, kde si děti mohou hrát s míčem. Většina dětí ocení také domek na stromě, který bude jejich útočištěm a místem, kde se scházejí s vrstevníky.

 

5) Bazén

Pokud patříte mezi milovníky sportu a ve vašich oblíbených je i plavání, tak si nechte postavit i bazén. Pro celoroční plavání vyberte krytý bazén, který je v zimě vyhřívaný. V některých případech může být bazén i součástí domu.

 

6) Vlastní ovoce a zelenina

Samozřejmostí je i pěstování vlastní zeleniny a ovoce. Pokud máte dostatečný prostor, naplánujte si také záhonky s květinami a bylinkami. Inspirujte se barevnými květináči nebo si vyrobte z palet vlastní záhony.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz