Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 6 jednoduchých rad jak si zabezpečit Facebook

Your vote is:
5.00 z 1 Hlasů

Podle nejnovějších statistik otevřou Facebook až dvě miliardy lidí měsíčně. Máte i vy svůj účet? Myslíte na jeho bezpečnost?  

  1. Facebooková zeď je jako vaše oblíbená hospoda

Nesdílejte nic, co byste o sobě neřekli nahlas u plně obsazeného stolu ve vaší oblíbené hospodě. Ať už jsou přítomní lidé vaši „přátelé,“ nebo ne. Každý se rád pochlubí žhavou novinkou ze života někoho druhého.   

  1. Věnujte pozornost nastavení soukromí vašeho účtu

Facebook věnoval nastavení soukromí uživatelských účtů opravdu hodně energie. Obětujte část té vaší. Personalizujte si nastavení zabezpečení vašeho účtu. Pozornost věnujte nastavení toho, kdo vás může vyhledat, kdo vás může kontaktovat, kdo uvidí vaši emailovou adresu. Nezapomeňte na nastavení viditelnosti vašich příspěvků, upravte oprávnění přidávat příspěvky na vaši zeď, zaškrtněte si kontrolu nad označováním vaší osoby na fotografiích. Možnosti nastavení jsou opravdu široké. Hodit se může také možnost zablokovat obtěžující uživatele a aplikace.

  1. Kontrolujte, s kým sdílíte svůj obsah

Každý konkrétní příspěvek na vaší zdi může mít nastavený jiný okruh lidí, kteří jej uvidí. Soukromí jednotlivých příspěvků upravíte přímo při jejich tvorbě. Dřív, než odešlete svůj nejnovější status, klikněte na možnost „Nastavení soukromí“ a vyberte konkrétní osoby, ke kterým se váš status dostane. Funguje to i obráceně. Pokud chcete mít status viditelný pro všechny vaše přátele, kromě konkrétních osob, vypište je to kolonky „Přátelé kromě…“ Pokud byste rádi nastavili viditelnost vašich příspěvků hromadně, rozdělte si vaše přátele do skupin. Ušetříte tak spoustu času.

  1.   Nepřidávejte si do přátel neznámé lidi

Všichni to víme. Přesto ale téměř každý uživatel Facebooku má v přátelích alespoň jednoho člověka, kterého nezná. Buďte opatrní a prověřujte.

  1. Používejte šifrované připojení HTTPS

S na konci značí „security“ – bezpečné. Při tomto typu připojení je komunikace mezi vámi a Facebookem šifrována. Nikdo se tak nedostane k vašim citlivým údajům. Této možnosti využívejte především pokud se připojujete na Facebook na veřejných wifi sítích.

  1. Přihlašujte se dvoufázově

Při dvoufázovém přihlašování vás Facebook vyzve k zadání speciálního kódu, který vám předem zašle prostřednictvím SMS zprávy. Svůj účet tak budete mít opravdu stoprocentně pod kontrolou.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz