Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 90% balené vody obsahuje mikroplasty

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

Pokud pravidelně konzumujete balené vody různého druhu, je na čase se nad tím pořádně zamyslet. Orb Media provedli studii, ve které stojí závěry o tom, že 90% testovaných lahví z 259 kusů obsahovaly mikro plasty. Testy podstoupilo hned několik značek z devíti zemí. Některé výrobky obsahovaly dvakrát tolik plastových částic, než testovaná voda z vodovodu. Co to znamená pro naše zdraví?

K odhalení pravdy bylo použito červené barvivo Nilu, které se spolehlivě drží plastové fólie a zvýrazňuje částice vzorku. Testované značky, jenž neprošly? Aqua (Danone), Aquafina (PepsiCo), Bisleri (Bisleri International), Dasani (Coca-Cola), Epura (PepsiCo), Evian (Danone), Gerolsteiner Brunnen, Minalba (Grupo Edson Queiroz), San Pellegrino (Nestlé) a Wahaha (skupina Hangzhou Wahaha). CBC News tvrdí, že Nestlé s testováním jejich produktů nesouhlasí, neboť červené barvivo z Nilu může vyvolat “falešné pozitivy”.

Hrozí toxicita částic a znečišťování životního prostředí

Jedná se o začínající obor, tudíž o vlivu plastových částic na naše zdraví nic nevíme. Přesto existuje správa z roku 2017, ve které stojí: “Při vdechování nebo požití může dojít k akumulaci mikroplastik a k lokalizované toxicitě částic vyvoláním nebo zvýšením imunitní odpovědi. Chemická toxicita by se mohla objevit kvůli lokálnímu vyluhování komponentních monomerů, endogenních aditiv a adsorbovaných látek znečišťujících životní prostředí. Předpokládá se, že chronická expozice bude vyvolávat větší obavy v důsledku kumulativního účinku, který by mohl nastat.”



Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz