Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Anémie - léčba lidovými prostředky

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

Anémie je onemocnění krve, které se vyznačuje nízkým obsahem hemoglobinu. Léčba této nemoci domácími léky doma opakovaně prokázala svou účinnost, pokud je správný výběr opravných prostředků.

 

Anémii lze rozdělit na několik hlavních typů, které se liší příznaky a příčinami vzniku onemocnění:

 

  • Anémie z nedostatku železa se může objevit nedostatkem železa v těle. Jedná se o dočasný jev, nejčastěji se taková anémie objevuje během menstruace nebo těhotenství u žen.

 

  • K anemii z léčiv dochází v důsledku působení určitých léků na lidské tělo.

 

  • Aplastická anémie může nastat v důsledku záření nebo vysokého podílu záření přijímaného tělem.

 

  • Srpkovitá anémie je přenášena výhradně dědičností.

 

Příčiny anémie mohou být velmi rozmanité. Nejčastěji se jedná o dědičnost nebo nedostatek určitých prvků v těle. Pokud je v prvním případě poměrně obtížné léčit anémii, pak s nedostatkem jakýchkoli prvků, je to mnohem snazší.  

 

Příznaky anémie

Mezi příznaky anémie patří nadměrné zbarvení kůže, které někdy způsobuje nažloutlý nádech, časté závratě, ztmavnutí očí, tinnitus, slabost, ospalost, dušnost a někdy i srdeční frekvenci. Někdy se stane, že anemický pacient omdlí.

 

Kromě toho je u pacientů zaznamenáno zvláštní chování. Chtějí jíst křídu, nebo začnou cítit nepříjemné pachy. Je také třeba mít na paměti, že během těhotenství se příznaky anémie výrazně zvyšují.

 

Léčba lidovými prostředky

Anémii můžete léčit nejen léky, které poškozují tělo, ale také lidovými léky.   Doporučujeme vzít na vědomí několik receptů, které vám pomohou vyléčit anémii doma.

 

  1. Čerstvě vymačkaná šťáva pomůže obohatit krev vitamíny a odstranit problémy s anémií. Vezměte 200 ml šťávy z granátového jablka a 100 ml jablka, mrkve a citronové šťávy. Vše promíchejte, zahřejte ve vodní lázni a přidejte 50–60 gramů čerstvého včelího medu. Zamíchejte, až se med roztaví, užívejte nejméně třikrát denně po půl sklenici. Nedoporučuje se pro lidi s diabetem.
  2. Česnek je také sklad vitamínů! Pomůže vám se zbavit anémie. Vezměte 300 gramů oloupaných stroužků česneku a zalijte je vysokým procentem alkoholu. Nechte vyluhovat na tmavém místě po dobu tří týdnů, poté užívejte třikrát denně v množství jedné čajové lžičky po jídle.
  3. Další dobrý recept na anémii: vezměte 2 kilogramy zelených jablek, nasekejte co nejjemněji a smíchejte se 400 gramy sádla, uložte do trouby a mezitím smíchejte 10 žloutků se sklenicí cukru a 400 gramů drcené čokolády. To vše nalijte do nádoby s jablky a slaninou, dobře promíchejte - můžete použít směs s chlebem a mlékem.

 

Před použitím doporučených produktů se ujistěte, že nejste alergičtí na složky.  Nezapomeňte se poradit s lékařem před použitím lidových prostředků.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz