Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Athény

Your vote is:
4.17 z 6 Hlasů

     Hlavní město Řecka, které zná snad skoro každý stejně jako jeho patronku. Má spoustu označení, která jej přesně vystihují, a přesto jako by se pravá podstata slovy vyjádřit nedala. Každým rokem sem putuje obrovská spousta turistů, prohlédnout si to, čemu se říká kolébka civilizace.

     Kosmopolitní architektura, starořecké památky ale i ty z doby říšského impéria, byzantské svatyně, moderní řecké stavby, to vše se dá nalézt na tomto místě společně se zachovalými sochami řeckých bohů, filozofů a hrdinů bojů v antickém stylu.

     Snad všichni již někdy slyšeli o Akropoli, která je zapsána ve světovém dědictví UNESCO a je nominována na jeden ze 7 divů světa, můžeme tam najít i Parthenón, chrám zasvěcen Athéně.

     Pokud jste milovníky archeologických staveb, jistě vás potěší i Poseidonův chrám, chrám Dia Olympského, Dionýsovo divadlo, Athénská Agora, Plaka, Chrám Athény Niké.

     Obdivovatelům novoklasických budov, se tu zase stýká možnost prohlédnout si Athénskou akademii, Řecký parlament nebo Univerzitu. Muzeí se tu dá nalézt taky celá řada, ale za návštěvu stojí hlavně Vojenské muzeum, Byzantské muzeum a Archeologické muzeum.

     Tak si sbalte kufry a vyrazte do města, které rozhodně stojí za prohlédnutí, do jednoho z nejlepších podnebí v Evropě a pokud už tam budete, nezapomeňte se zatoulat na jednu z řeckých pláží!   

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz