Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Geocaching - těžce nakažlivá zábava!

  • Hobby
  • od Redakce
  • 01-10-2017
Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

O čem se to lidé baví, když používají slovo "keška"? Jaké krabičky to hledají, kde a jak? Proč k tomu používají telefon a stahují aplikace? Řeč je o stále oblíbenější hře - geocachingu!

Geocaching je venkovní zábava určená pro celou rodinu a zejména pro milovníky přírody. Každý účastník se za pomocí navigace a speciální aplikace vydává na místo, kde je ukryt malý poklad - krabička s bločkem pro zalogování. Díky jediné nápovědě můžete hledat nejrůznější velikosti a tvary krabiček skutečně velmi dlouho.

Jak a kde se registrovat

Na webové stránce geocaching.com provedete jednoduchou registraci, poté si do mobilu stáhnete aplikaci geocaching a můžete začít. Na mapě v aplikace najdete díky zapnuté poloze několik zelených políček, na která když kliknete, odkryjete místo kešky. Jakmile dorazíte na místo a krabičku najdete, zapíšete se do bločku a v aplikaci kešku označíte jako zalogovanou. Takto pokračujete dál a dál, dokud postupně neodkryjete všechny dostupné kešky. Ale pozor, hra je skutečně návyková.

Typy keší

V geocachingu existuje několik druhů keší. Některé jsou "klasickému uživateli" skryty a je nutno je aktivovat zaplacením určené částky. Doporučujeme začít hledáním klasické keše, ke kterým je snadné se dostat a jejich ukrytí není tak složité. Naučíte se tak poznávat druhy skrýší, některé jsou skutečně důmyslné. Každá keš má zadány své vlastnosti, které najdete po každém rozkliknutí - velikost keše, náročnost terénu a log. Právě díky logům ostatních hledačů se mnohdy můžete dopátrat keše, která vám dělá v hledání problémy. I vy sám můžete po jejím nalezení log v aplikaci zanechat.

Co keš skrývá

Krabičky keší se dělí podle velikosti a tvarů. Mnohdy může být uzavřená v malé krabičce od starých filmů, někdy je krabička velká jako budka pro ptáky. V krabičce poté najdete bloček na podepsání a někdy také ukryté věci, které slouží např. k přenesení do další keše nebo pro nálezce na výměnu. V krabičce je také tužka, ale není to pravidlem. Proto se na lov raději vyzbrojte vlastní prupiskou.

Geocaching je chytlavá zábava pro celou rodinu, kterou je opravdu třeba vyzkoušet!

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz