Cookie Consent by Free Privacy Policy website
  • 0 Jak pečovat o svá garážová vrata, abyste co nejvíce prodloužili jejich životnost?

    0.00 z 0 Hlasů

    Cena garážových vrat se pohybuje mezi 15 000-40 000 Kč. Je proto na místě provést jednou za čas údržbu, abyste zamezili vzniku problémů, které by mohly vaše vrata nenávratně poškodit. Tipy na údržbu garážových vrat Čištění Čištění garážových vrat vyžaduje více než jen umytí jejich plochy. Je důležité také vyčistit kolejnice a těsnění od nahromaděného prachu a listí, aby se vrata bezproblémově otevírala a zavírala. V případě, že vrata skřípou, použijte vhodné mazivo na panty, pružiny a jiné pohyblivé části. Nepoužívejte ho však na kolejnice, protože by se na nich mohl hromadit prach. Vyvážení Garážová vrata fungují na systému zkrutných, nebo tažných pružin. Je důležité jednou za čas pružiny zkontrolovat, protože se postupně opotřebovávají. Odpojte vrata od elektrického pohonu a ručně je vytáhněte do zhruba poloviny otvoru garáže. Vrata by se neměla sama od sebe vysunovat nahoru nebo padat. Jestliže se vám vrata nezdají dobře vyvážená, možná bude nutné pružiny vyměnit. Můžete to provést sami, ale pokud si nejste jistí svými dovednostmi, pozvěte si odborníka. Obecná kontrola Zkontrolujte, že vrata správně zajíždí a vyjíždí, obě strany jsou ve stejné výšce nebo nemají žádné viditelné poškození. Klíčem na utahování se také ujistěte, že všechny panty jsou dobře utažené. Pokud máte vrata s dálkovým ovládáním, nezapomeňte jednou za čas vyměnit baterky v ovladači.   Údržba vašich vrat se bude o něco lišit podle toho jaký druh vlastníte a dalších specifik. U sekčních vrat je například nutné zkontrolovat, zda nejsou poškozená ocelová lanka. Kontrola vrat by se měla dělat aspoň jednou do roka. Nahlédněte do instrukcí od výrobce, jestli neposkytuje další rady pro údržbu vámi zakoupených vrat. V případě, že se vám něco nezdá se určitě neváhejte obrátit na experta.

  • 0 Potrubí v interiéru aneb Skrýt či nechat být?

    0.00 z 0 Hlasů

    Pokud jste si pronajali prostory pro váš business nebo bydlení industriálního typu, nemusí se jednat o závadu. Ať už chcete tyto prvky schovat před zraky zákazníků či návštěv nebo hledáte způsoby, jak s tím naložit, máme pro vás pár tipů, co s tím. Srovnejte si své přání Podívejte se na interiér ještě jednou. Jestli industriální styl není nic pro vás, je dobré zvážit, zda se do takového prostředí stěhovat. Pokud ve vás odhalené potrubí vzbuzuje akorát zlost a je vám nepříjemné, zkuste zvážit, zda se jedná o prostor, který by byl pro vás. Pokud se ale jedná o schování pár trubek, které si žádá pouze jednoduchá řešení, určitě si vyberete z nabízených poměrně jednoduchých způsobů, jak celou věc uchopit.   Industriál je v kurzu Díváte se ke stropu, odkud na vás hledí potrubí pro vzduchotechniku v celé své kráse? Nemusíte ji nutně schovávat. Industriální prvky jsou nyní poměrně moderní, proto můžeme najít mnoho kaváren, které tento typ potrubí neskrývají. Pokud však pohled na trubky nesnesete, můžete jej skrýt např. sádrokartonem. Díky použití tohoto materiálu vypadá interiér celistvě, navíc jeho připevnění je poměrně jednoduché a zvládne hoi začínající domácí kutil.   Natřete to! Pokud nejste fanouškem potrubí z nerezové oceli nebo vám potrubní systémy připadají jednoduše neestetické, jednou z variant, jak na celou věc efektivně vyzrát, je možnost natření. Navíc pokud zvolíte nějakou efektivní barvu, může to šikovně povznést váš interiér na novou úroveň. Pokud jste minimalisticky založená osoba, jistě oceníte černobílý interiér, kdy trubky budou stejně jako nábytek v jednoduché černé barvě.   Jednoduché maskování Neoslovili jsme vás s nabízeným řešením, hledáte něco efektivního a přitom jednoduchého a za co nejméně peněz? Pak je možné zamaskovat potrubí dostupnými dekoracemi. Můžete tak nakoupit jednoduché záclony nebo vhodně instalovaný jiný typ dekorací či nábytku, který při vhodném umístění s celou věcí dokonale pomůže.   Ať už zvolíte jakoukoliv možnost maskování nebo potrubí přiznáte, důležité je, abyste se v novém domově či provozovně cítili dobře. Jen tak vás bude pobyt doma těšit.  

  • 0 3 tipy, jak zajistit čistý vzduch ve svářečské dílně

    0.00 z 0 Hlasů

    Jste svářeč a máte svou vlastní dílnu? Pak jistě znáte kouř, který vznikne při svařování jednotlivých kovových částic. Jelikož je tento kouř škodlivý a má nežádoucí dopady na lidský organismus, musíme myslet na své zdraví. Jak ale zajistit čistý vzduch v tomto typu provozu? Historicky prvním svářečem byl mistr kovář, který dlouhou dobu držel otěže svářečského umění. S příchodem objevu elektrického proudu a s rozmachem průmyslu přichází vyšší požadavky a způsoby spojování kovových částí. Doba pokročila a stroje i dostupné technologie se vyvinuly do podoby, jaké známe dnes. Nyní se podíváme, jak na odsávání svařovny tak, aby našemu zdraví bylo ublíženo co nejméně.   Odsávejte kouř ve vaší dílně Kouř, který vzniká při sváření, je plný škodlivin, jako jsou mastné odpařené oleje nebo kovové částice zinku či chromu. Pokud tyto částice vdechujeme každý den ve své dílně, můžeme si tak přivodit vážné zdravotní komplikace. Svou provozovnu byste proto měli vybavit kvalitními stroji na odsávání kouře.   Myslete na lokální odsávání Pokud vlastníte menší provozovnu, lokální odsávání by pro vás mohlo být tou nejlepší možností. Odsávací ventilátor zajišťuje odsávání přímo u pracovních stolů, čímž zachytíte svařovací kouř v blízkosti jeho zdroje a radikálně omezíte jeho šíření do okolí. Kouř se tak nedostane do vaší dýchací zóny a vy si chráníte své zdraví i při takové práci, jako je právě svařování.   Dejte šanci chytré technologii Muži jsou známí svou láskou k novým technologiím a všemožným vymoženostem digitální doby. Vývoj se odráží i v průmyslu. Odsávací stroje jsou nyní často vybavené chytrým řízením, které umožňuje např. regulaci odsávacího výkonu v návaznosti na chod provozovny, dokáže zapnout i vypnout filtrační systémy a další. Nejedná se ale pouze o vymoženosti moderní doby. Tento chytrý nástroj dokáže velmi efektivně šetřit náklady na elektřinu.   Ať už vybavujete novou dílnu nebo se díváte po chytřejších strojích, nezapomeňte se poradit s odborníky, abyste nalezli to nejlepší právě pro vaši provozovnu.  

  • 0 Jak doplňovat vitamín C? Vsaďte na přírodní doplňky stravy

    0.00 z 0 Hlasů

    Vitamín C je důležitý pro efektivní fungování imunitního systému. Jde také o důležitý antioxidant, který chrání buňky před volnými radikály. Získat dostatečné množství ze stravy však může být občas komplikované. A z toho důvodu je dobré nezapomínat na doplňky stravy. Jak vybrat ty kvalitní a na čem záleží v případě vitamínu C? Přírodní nebo syntetický vitamín C? Řada doplňků stravy obsahuje syntetickou kyselinu askorbovou. Ta je svým chemickým složením v zásadě jako vitamín C, ale velký rozdíl spočívá ve vstřebatelnosti a biologické využitelnosti v organismu. Tady totiž jasně vítězí vitamín C získaný z přírodního zdroje. Takové céčko totiž dokáže tělo mnohem lépe zpracovat, což znamená i lepší efekt při používání. Nemluvě o tom, že kvalitní přípravek založení na přírodním složení neobsahuje žádná zbytečná aditiva a příměsi. Kapsle s extraktem z brazilské třešně A odkud může pocházet vitamín C dostupný v doplňku stravy? Bohatým zdrojem je například brazilská třešeň acerola. Ta bývá označována jako potravina s vůbec nejvyšším obsahem vitamínu C na světě. Není se tak čemu divit, že jsou výsledné kapsle s extraktem z aceroly plné tohoto důležitého vitamínu a představují opravdu účinný doplněk stravy. Na jeho včasné pořízení nezapomeňte hlavně během rizikového období, které začíná na podzim. Jde o čas, kdy jsou nachlazení a nejrůznější onemocnění velmi častá, takže je vhodné řádně posílit imunitní systém. Pravidelné užívání Aby bylo možné sledovat nejlepší účinky a organismus dokázal přijatý vitamín využít efektivně ve chvílích, kdy je to potřeba, snažte se o pravidelné užívání v množství uvedené na konkrétních přípravku. Vitamín C je dobré zařadit ráno či v dopoledních hodinách. Zkuste si tak udělat rituál, že po snídani si dáte všechny potřebné doplňky stravy včetně vitamínu C.

  • 0 Od bederní roušky po boxerky: Jak se měnilo pánské spodní prádlo v čase?

    0.00 z 0 Hlasů

      Spodní prádlo je součástí oděvu, který je v kontaktu s naší kůží po celý den. I když vývoj pánského spodního prádla je o poznání chudší než u toho dámského, o některých aspektech možná nevíte. Zapátrejte společně s námi v historii pánského prádla. První náznaky Prvním předchůdcem pánského spodního prádla byla bederní rouška, užívaná pravěkými lovci mamutů. Ta sloužila zejména proti chladu a nechtěným úrazům. Nejčastěji byla vytvořena z lýka, kožešiny nebo z trávy a muži měli dvě verze – denní a slavnostní. Ve starém Římě se při sportovních aktivitách nosilo tzv. subligaculum, které se dá považovat za předchůdce trenýrek a nosilo se také hlavně proti nevhodným úrazům, nicméně těm lehká látka moc nezabránila. Spodní prádlo všem Ve 13. století se objevilo první spodní prádlo, které vypadalo jako dnešní kraťasy a nosily je všechny společenské vrstvy. Jednalo se nejčastěji o plátno, které pokrývalo tělo od pasu do půli lýtek. V době baroka do módy přicházely punčochy, proto se spodní prádlo zkracovalo a bylo opatřeno praktickým poklopcem. Poté přišel do módy pánský overal, který zakrýval i horní půlku těla. V hlavní roli guma Ve 30. letech 20. století přichází první předchůdci slipů a boxerek. Ty jsou opatřeny praktickou gumou, která byla dříve nahrazována šňůrkami či knoflíky. Ta se postupem času začala rozšiřovat, čímž se nejen zvětšil komfort při jejich nošení, ale našla se tím i ideální plocha pro loga jednotlivých výrobců, zejména v devadesátých letech. Barvy kam se podíváš Důležitou součástí všech možností spodního prádla byly a jsou barvy a potisky. Ať už se jednalo o pánské slipy či trenýrky, s érou hippies začíná být důležitá barva spodního prádla. V devadesátých letech tento trend narůstá a je možné vybírat z nepřeberného množství stylů. Nyní mají pánové mnoho možností, čím naplnit své šuplíky na spodní prádlo. I když je v nabídce mnoho možností, nezapomínejte hlavně na pohodlí.

  • 0 Potřebujete se schovat před nešvary počasí? Poradíme, jak vybrat správnou markýzu

    0.00 z 0 Hlasů

      Ať už si hovíme na terase nebo na balkoně, může nás překvapit rozmary počasí. Pokud se chceme schovat před ostrým sluncem nebo deštěm, můžeme k tomu využít markýzu. Poradíme vám pár tipů, jak vybrat tu správnou, aby plně vyhovovala vašim požadavkům. Určete, kam chcete markýzu umístit První, co byste měli řešit, je umístění markýzy. Zastínění terasy bude vyžadovat zcela jiné řešení než zastřešení balkonu, terasy nebo zimní zahrady. Kromě soukromých obydlí je samozřejmě možné zastínit i venkovní restaurace či kavárny. Vše dobře přeměřte Klíčové je vše správně přeměřit. Jděte tedy na místo, které potřebujete zastínit a zjistěte výšku a šířku daného prostoru. Počítejte také s tím, že by markýza měla být širší než plocha, kterou potřebujete zastínit. Vyberte si vhodnou konstrukci To, jak bude markýza uložena, ovlivní její barevnou stálost a životnost. Proto jsou velmi oblíbené kazetové markýzy, u kterých je látka navinuta v kazetě. Ta ji chrání před nešvary počasí v případě, že je markýza zavinutá. Druhou možností je otevřená markýza, která není ničím chráněna a je tak vystavena dešti i slunci. Její výhodou je nižší cena, takže pokud disponujete chráněným místem, kde nebude markýza tak exponovaná, mohlo by se jednat o výhodnější variantu. Zaměřte se na design Markýzy se vyrábí v mnoha designech. Můžete tak vybírat z nepřeberného množství barevných odstínů, které dokonale sladíte s fasádou vašeho domu nebo podtrhnete jeho exteriér. Pokud jdete s trendy nebo jen často měníte názor, nezoufejte. Látka na markýzu je odnímatelná, jde tedy vyměnit za jinou dle možností vzorníku. Klika nebo ovladač? Dle typu zastínění můžete volit mezi klasickým manuálním ovládáním nebo manipulovat s markýzou pomocí elektromotoru, u kterého často bývá i ovládání na dálku. Elektromotor je pro manipulaci samozřejmě příjemnější, nicméně pokud máte pouze malý prostor pro zastínění, zcela postačí manuální ovládání. Ať už zvolíte jakoukoliv variantu, v případě špatného počasí a silném větru nezapomínejte markýzu vždy zavinout. Rapidně tak prodloužíte její životnost.  

  • 0 Krásná pleť i po silvestrovském hýření? Poradíme, jak na to

    0.00 z 0 Hlasů

    Na sklonku roku naše pleť prožívá opravdový stres. Častěji ponocujeme, setkáváme se s přáteli a rodinou nad svařeným vínem, dopřáváme si mnohem častěji nezdravé jídlo a díky stresu z předvánočních příprav zapomínáme na sebe i péči o svůj obličej. Proto přicházíme s pár tipy, jak svou pleť uzdravit a dokonale probudit. Cesta za zdravím těla i duše začíná u správné životosprávy. Je nutné dodržovat správný pitný režim, svůj každodenní jídelníček obohacovat o co nejvíce vitamínů i živin a nepodceňovat kvalitní spánek. Tyto klíčové body vám pomohou nastartovat vaše tělo, aby správně odvádělo vodu z těla a nevznikaly nepříjemné otoky v oblasti očí či akné. Unavená pleť potřebuje pořádný restart. Aby vaše pleť vypadala svěže a mladistvěji, doporučujeme vyzkoušet exfoliaci pleti. Exfoliace, jinak řečeno chemický peeling, zbaví vaši pleť odumřelých buněk, nečistot a přebytečného mazu. Oblíbí si jej zejména lidé s normálním či mastným typem pleti, u kterých je doporučováno provádět chemický peeling pravidelně. Pokud disponujete suchou či citlivou pletí, nezoufejte – stačí vybrat správný typ exfoliačního přípravku a cestu za svěží pletí můžete započít i vy. Nadarmo se neříká, že oči jsou oknem do duše. Na očích totiž velice rychle poznáme, jak spíme nebo zda dodržujeme správný pitný režim. Péče o oční okolí není nijak náročná, nicméně vyžaduje pravidelnost. Využívejte oční masky či krémy, které sníží otoky očního okolí a pomohou s projasněním tmavých kruhů pod očima. Nezapomínejte ani na správný pitný režim, kterým uděláte velký kus práce a pomůžete kosmetickým produktům ke správnému účinku. Zařazením těch správných produktů do vaší každodenní rutiny a dodržováním správné životosprávy dokážete zázraky. Dodržte těchto pár jednoduchých kroků a uvidíte, že výsledky se dostaví co nevidět a vaše pleť bude opět zářit.

  • 0 Profesionální HiFi elektronika

    0.00 z 0 Hlasů

    Zvuk bez rušivého šumu. Tak čistý, jako když přímo ušima slyšíte bezchybný hlas pěvce, který zpívá před vámi. Záznam jej většinou značně zkreslí. Pokud máte ovšem kvalitní HiFi techniku, vyvstane před vámi dokonalé dílo. Kvalitní HiFi systémy Jestli jste profesionál v hudební sféře, pak jistě víte, že k nahrání média si nevystačíte se sluchátky za pár stovek. Chápete, proč mají zpěváci mikrofony za čtvrt milionu. Požitek z hudby, hlasu může totiž znepříjemnit technika, která zvuk nekvalitně přenese. HiFi výrobky jsou dnes však na tak pokročilé úrovni, že hlas nebo zpěv zní bezchybně. Kvalitní HiFi elektroniku si však nemusí pořizovat pouze ti, kteří se hudbou nebo přenosem zvuku živí. Dnes je opět velmi moderní poslech LP desek a lidé investují do opravdu kvalitních gramofonů, aby měli dokonalý zážitek z poslechu desky. Pak jsou tu i ti, kteří milují sledování filmů, a tak si vytvořili dokonalé domácí kino. K němu patří televize se špičkovým obrazem, ještě podstatnější je však zvuk. Bez bassů, čistoty akustických signálů a dalších prvků by požitek ze sledování zejména akčních filmů nebyl to pravé ořechové. Classe audio zesilovače V dnešní moderní době i laici, ovšem s vysokým počtem followerů na sociálních sítích, využívají nejlepší audio systémy, které najdete např. na stránkách https://www.avcenter.cz/classe. Proč? Protože streamy v mizerné kvalitě se neodpouští. I zde sledující chtějí kvalitu jako v kině. Krásnou grafiku, dokonalý zvuk a navíc dnešní přístroje musí umět například synchronizovat video, které streamer pouští a zároveň jeho komentář. Pokud tedy hledáte kvalitu, podívejte se na nabídku AV Centra, jediného studia, kde nabízí výrobky High-Endových značek jako Chord Electronics, Accuphase a McIntosh. Nabídku renomovaných značek ze sféry oblasti Audio-Video-Multiroom (př. v sekci https://www.avcenter.cz/classe) si můžete i vyzkoušet, protože firma nabízí testování poslechu přímo na místě.

  • 0 Druhá řada seriálu Hra na oliheň bude! Gi-hun se vrátí, prozradil režisér

    5.00 z 2 Hlasů

    Autor: Netflix Korejský seriál Hra na oliheň (v angličtině Squid Game) otřásl celým světem. První série vyšla na Netflixu v září letošního roku a okamžitě se stala hitem po celém světě. Podle oficiálních statistik streamovací služby se seriál dostal do úplného popředí, nejen co se týče sledovanosti cizojazyčných seriálů, ale i jako nejsledovanější titul vůbec. Nyní se konečně potvrdilo, že ačkoli to hned tak nebude, fanoušci se mohou těšit na pokračování! Napínavý příběh plný krve a nečekaných zvratů pohltil miliony diváků, kteří se zatajeným dechem sledovali 456 zadlužených soutěžících, kteří se dobrovolně zůčastnili soutěže o obrovský obnos peněz. Každá úroveň představovuje jednu oblíbenou dětskou hru. Na první pohled by se tedy vše mohlo zdát naivně primitivní. Soutěž má ale jeden nemalý háček - vyhrát může jen jeden a všichni ostatní proto musí zemřít.  Hlavní postava Seong Gi-Hun se do hry přidává proto, že potřebuje peníze, aby splatil své dluhy a mohl ještě někdy vidět svoji malou dceru. V soutěži se mu daří, ačkoli skoro v každém kole má namále, a přežívá jen díky vlastní vynalézavosti nebo neuvěřitelnému štěstí. Hodně mu jistě pomohl i Hráč 1, starý a nemocný muž, který byl po celou hru Seong Gi-Hunovým přítelem. Nebo to tak alespoň vypadalo. Na konci se totiž dozvídáme, že to byl celou dobu on, kdo stál za vznikem celé Hry na oliheň, což čekal jen málokdo. Pokud seriál polapil i vás, už víte, jak to nakonec dopadlo. Přes všechny nečekané události to byl právě hlavní hrdina, komu se jako jedinému podařilo přežít. Slíbené peníze za výhru sice dostal, ale k překvapení všem se v jeho životě vůbec nic nezměnilo - alespoň zdánlivě.  Mezitím se seriálem táhne ještě jedna linie. Mladý detektiv pátrající po svém zmizelém bratru se v převleku ocitá mezi pořadateli hry. Dozvídá se, že jeho bratr soutěžil v jednom z předchozích ročníků hry, a úplně nakonec, že ji vyhrál, a nyní je to právě on, kdo hru vede. Detektiva sice postřelil, ale v seriálu nikdy nebylo ukázáno, jestli skutečně zemřel. I tohle by tedy teoreticky mohlo mít návaznost v pokračování. Režisér Hry na oliheň, Hwang Dong-hyuk, slíbil pro druhou sérii nečekaný zvrat. Změna by se měla týkat právě charakteristiky hlavního hrdiny Seong Gi-Huna. Ten se s diváky rozloučil tím, že si obarvil vlasy na červeno a rozhodl se se do hry podívat ještě jednou. To bylo pro většinu fanoušků nečekané zakončení série. Dalo by se ale říct, že to byl příslib novému životnímu přístupu postavy. Seong Gi-Hun by se měl v druhé sérii vrátit spíše jako odraz toho, co z něj děsivé zážitky ze hry vytvořily. Postava si v průběhu devíti dílů prošla obrovským vývojem, a proto se dá čekat, že si fanoušci budou moci užít ještě o něco agresivnější podívanou.   Objevují se spekulace o tom, že Seong Gi-Hun zabije čelního představitele hry nebo že se dokonce stane jeho nástupcem v dalším ročníku. Ať už ale tvůrci chystají cokoli, bude nesmírně těžké se vyrovnat vysokému očekávání způsobenému popularitou první série. My už se na pokračování každopádně můžeme těšit, a doufat, že přijde co nejdříve!

  • 0 Nevíte, kam pro nadměrné oblečení? My ano!

    0.00 z 0 Hlasů

    Nadměrné oděvy jsou nedostatkovým zbožím. A to i přesto, že spousta obchodů a e-shopů se na tuto komoditu specializuje. Realita ale pro spoustu nakupujících bývá zklamáním. Klasické nadměrné oděvy jejich nositelům většinou nesedí. Zakoupený výrobek je zkrátka nositeli často malý. Průkopníkem v nadměrných oděvech jsou přitom Spojené Státy Americké s téměř sedmdesátiprocentní poptávkou po těchto oděvech. Oděvy této provenience u nás však nejsou moc časté. Českému trhu dominují právě produkty z Číny. A to je problém. Asiaté jsou přeci jen ve srovnání s českými muži mnohem drobnější. Nadměrná asijská velikost je zkrátka běžnou velikostí evropskou. Oblečení pro české chlapy Problémy s nadměrnými oděvy přitom mívají jak ženy, tak i muži. Ti především. O nápravu tohoto stavu se již před osmi lety pokusila společnost Big Boss, která na trh přišla se svým vlastním oblečením a ve vlastních velikostech určených pro Čechy a české postavy. Zkrátka pro chlapy jako hora. V její nabídce najdete stylové pánské oblečení pro všechny postavy. Ve velikostech 3xl, 4xl, 5xl, 6xl i 7xl (xxxl, xxxxl, xxxxxl, xxxxxxl). Kompletní nabídka skutečně nadměrných oděvů Společnost, která na trhu podniká již 8 let a kromě ČR působí i v Polsku, Maďarsku, Rumunsku, Slovensku, Bulharsku, nabízí trika, mikiny, košile a polokošile, tepláky, kalhoty, bundy, kraťasy, ale i prádlo, plavky, župany i pásky. To vše za rozumné ceny. Například nemačkavé pánská trika Yakuza 893 ze stoprocentní bavlny s prodlouženou délkou 82 cm a výrazným vinage potiskem vás vyjdou na 830 Kč. Za pozornost stojí i trička Yakuza premium. V pestrých barvách a se zajímavými designy. Kde nakupovat? Kamennou prodejnu Big Boss najdete v Přemyslově ulici v Plzni. Zde si oblečení můžete v klidu vyzkoušet. A budete-li znát svou přesnou velikost, nic vám nebude bránit v nákupu na e-shopu. Tem najdete na adrese www.big-boss.cz.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz