Cookie Consent by Free Privacy Policy website
  • 0 Proč se vyplatí pořídit si vestavěné skříně a třeba i vestavěnou šatnu?

    0.00 z 0 Hlasů

    Chcete žít opravdu na úrovni a nemuset věnovat péči o domácnost více času, než je nezbytně nutné? Pak máte dvě možnosti. První z nich je sjednat si výpomoc na úklid. Takové řešení s sebou však nese nemalé pravidelné výdaje. Mnoha lidem je navíc krajně nepříjemné pouštět si do svého soukromí naprosto cizího člověka. Druhou, výrazně levnější variantou, je zařídit si domov tak, aby se dal úklid zvládnout snadno a rychle. Když to vezmete za správný konec, můžete se k dokonalému výsledku dopracovat rychleji. Navíc si nejen usnadníte život, ale také dodáte svému příbytku opravdový styl. Stačí pořídit si vestavěné skříně na míru. Vestavěné skříně dokáží pojmout opravdu velké množství věcí Úklid nejvíce ztěžují věci, pro jejichž uložení nemáte k dispozici vhodné prostory. Pokud máte málo času nebo vás domácí práce jednoduše nebaví, zredukujte počet dekorací, které mají tendenci fungovat jako lapače prachu, na přijatelné minimum. A ty, co nechcete darovat, prodat nebo vyhodit, uložte do skříně nebo do komory. Můžete je pak v interiéru třeba čas od času obměňovat. Nemáte dost úložného prostoru? Pořiďte si vestavěné skříně. Nejlépe ty vysoké až ke stropu. Takové dokáží pojmout neuvěřitelné množství věcí, stačí jen vybavit je vhodnými policemi a zásuvkami. Pořídili jste si nový dům nebo byt? Nechte si vestavěné skříně nainstalovat co nejdříve Ve chvíli, kdy vybavujete zbrusu novou nemovitost, je ideální okamžik na pořízení vestavěných skříní. Na uložení oblečení a lůžkovin se vám budou hodit vestavěné skříně do ložnice. Do některých interiérů se dokonce bez obtíží vejde i vestavěná šatna, která vám zajistí naprosté soukromé při převlékání a pomůže udržet dokonalý pořádek. Vestavěné skříně na chodbě zajistí dostatek místa pro uložení bund, kabátů i všech bot, uložit do nich můžete i nářadí, vybavení na sport a cestovní zavazadla. Vestavěné skříně jsou ideální dokonce i do dětských pokojů a ložnic určených pro hosty.

  • 0 Jak vybrat postel? Hledejte opravdu kvalitní provedení

    0.00 z 0 Hlasů

    Postele patří mezi nábytek, který je naprosto nezbytný pro spokojený život. Někteří majitelé malých bytů sice nocují na rozkládacím gauči nebo křesle, jedná se však o kompromisní řešení, které zajistí jak spací plochu, tak i dostatečně pohodlné posezení. Multifunkční nábytek však zdaleka nedokáže nabídnout takový komfort, jaký poskytuje samostatná postel a sedací souprava, jež se využije k přespání maximálně ve chvíli, kdy na jednu či několik nocí dorazí návštěva. Mezi velké nevýhody patří jak nutnost každodenní přestavby ze sedačky na postel a zase zpátky, tak i snížená kvalita podmínek pro spánek. A právě ta má nemalý vliv na tělesnou kondici i psychickou pohodu. Na co si dát pozor při výběru postele? Postele jsou dostupné v široké škále provedení. Liší se designem, typem roštu, výškou a rozměry ložné plochy. A velkou roli hraje i typ matrace. Na trhu přitom lze najít nejen kvalitní kusy; narazit můžete i na kusy, které vám radost dělat nebudou. Rozhodně se tedy vyplatí pořídit si postel od spolehlivého výrobce, případně u osvědčeného dodavatele. Mezi takové patří TOTO nábytek. Která postel je ta pravá? Na co se zaměřit při nákupu Kvalita je na prvním místě. Rozhodně přece nechcete, aby postel vrzala nebo trpěla jakoukoli jinou závadou. Velikost lůžka je velice důležitá. Drtivé většině populace u jednolůžka vyhovuje délka 200 cm a šířka 80 – 100 cm, požadavky jsou ale individuální. A často nevycházejí jen z potřeb jednotlivce, ale také z dispozic místnosti. Dvojlůžko je jasnou volbou všech párů, nezřídka ho však volí i ti, kteří jsou zatím single. Oproti jednolůžku poskytuje dostatek prostoru a zajišťuje výrazně vyšší komfort. Jednolůžko má stálé místo zejména v dětských a studentských pokojích. Školkou a školou povinné děti preferují menší dětské postele. Design má vždy ladit s charakterem místnosti. Pro jaký styl se rozhodnete, je jen na vás. Pokud možno se ale vyvarujte křikavých barev; před spaním je vhodné zklidnit mysl, k čemuž napomohou tlumené a pastelové tóny. Názory na to, zda je pohodlnější tvrdá či měkká matrace, se různí. Zvolte tu, která nejlépe splňuje vaše požadavky. Rošt by měl být dostatečně pevný, aby nehrozilo jeho propadnutí. Dnes jsou rošty obvykle lamelové, případně kovové.

  • 0 Co musíte vědět, než si budete dělat řidičák

    0.00 z 0 Hlasů

      Chystáte se dělat řidičský průkaz a říkáte si, že na tom přece nic není? Zamysleli jste se nad tím, proč si jej chcete dělat, zda jej využijete a co všechno to s sebou obnáší? I když se říká, že je řízení pro každého, ne vždy si každý uvědomí, na co se připravit. Tyto rady a tipy vám pomohou a napoví, jestli je řízení vhodné i pro vás.   Proč chcete řidičák Je vám čerstvých 18 a plánujete si udělat řidičský průkaz? Zeptali jste se někdy sami sebe, proč jej vlastně chcete? Pro někoho to může být usnadnění dopravy do školy nebo do práce, pro jiného je to způsob, jak se osamostatnit nebo si najít lepší práci. V některých případech se chcete líbit protějšku nebo zapadnout do party, kde už každý řidičský průkaz má. Když si uvědomíte důvod, proč i vy chcete sednout za volant, zjistíte, že získání řidičáku pro vás bude příjemnější a také jednodušší.   Jaké je vlastně řízení U řízení je někdy problém v tom, že uděláte zkoušky na výbornou, zvládnete i první jízdy, ale poté se dostanete do provozu bez učitele autoškoly a najednou nevíte, co dělat, jak zareagovat a ztratíte ten pocit jistoty, že někdo sedí vedle vás a dokáže rychle zakročit. V takovém případě nezoufejte a zkuste dál jezdit a na tuto situaci si zvyknout. Požádejte partnera nebo někoho z rodičů, aby ze začátku jezdil s vámi a uvidíte, že za nějakou dobu už se nad svými začátky řízení budete jen usmívat.   Máte vlastní auto Zdědili jste po rodičích jejich starší auto, když si koupili nové? V takovém případě máte opravdu motivaci udělat si velmi brzy řidičák, osamostatnit se a začít autem jezdit. Myslete však na to, že auto není levná záležitost a potřebujete jej udržovat v dobrém technickém stavu. Platit budete také za technickou kontrolu, tankování a rozhodně si nechte udělat náhradní autoklíč s imobilizérem, který vás může zachránit, když si své klíče zabouchnete v autě.   Jak se zbavit strachu Pokud máte z řízení strach, ale řidičský průkaz opravdu potřebujete nebo dokonce máte už doma v šuplíku, rada je jediná. Začněte jezdit. Jezděte klidně pomalu, menší vzdálenosti, ale pravidelně. Nenechte strach, aby vás ochromil a vy jste už nikdy nesedli za volant. Snažte se na silnici přemýšlet i za druhé a buďte obezřetní, ale vzpomeňte si, kolik znáte lidí, co auto řídí. To přece nemůže být takový problém, ne?   Péče o auto a jeho výbava Věnujte svému autu zaslouženou péči. Pravidelně vyměňujte letní a zimní pneumatiky, alespoň jednou za rok nechte auto zkontrolovat v servisu a v případně potřeby nechte zkontrolovat a opravit tachometr. Zajímejte se o správnou, případně o opravu řídící jednotky. Jen tak vám auto bude sloužit co nejdéle a vaše jízda bude bezpečná.

  • 0 Víte, jaký je rozdíl mezi respirátorem a rouškou?

    0.00 z 0 Hlasů

    V posledních několika měsících je celosvětovým hlavním tématem pandemie onemocnění COVID-19. S příchodem koronaviru se spustil i masivní obchod s rouškami a respirátory. Pokud nevíte, jaké jsou mezi těmito ochrannými pomůckami rozdíly, v následujících řádcích vám je prozradíme.   Určitě znáte heslo: „Moje rouška chrání tebe, tvoje rouška chrání mě.“ Pokud však chcete efektivnější ochranu před virem, přijdou vám vhod spíše nano respirátory.   Co jsou nano respirátory? Zakoupit se dají nejen roušky s nanotechnologií, ale i respirátory. Obsahují totiž nanovlákno, přes které se nedostane většina virů, a tím pádem jsou takové respirátory ještě účinnější. Ideální je zakoupit přímo nějaký výhodný balíček s větším počtem kusů, protože jak to tak vypadá, roušky a respirátory jen tak ze světa nevymizí.   Velké oblíbenosti se těší samosterilizační respirátory vyznačující se unikátními vlastnostmi. Dokážou totiž filtrovat a následně i hubit viry. Stejně tak jsou extrémně lehké a prodyšné, a tím pádem se přes ně lépe dýchá. Nano respirátory můžete používat opakovaně.   Kde koupit nano respirátory? Stále se spekuluje o tom, jestli budou povinné respirátory v některých uzavřených prostorech, obchodech anebo městské hromadné dopravě. O respirátory se zvýšil zájem, a tak nenechávejte nic na poslední chvíli. Sice vám prozatím postačí antivirové šátky a roušky, nicméně s respirátory se chráníte ještě více.   V České republice se objevila britská mutace viru COVID-19, a proto je dobré mít se na pozoru a zvýšit svou ochranu před nákazou.   Nano respirátory, roušky, antivirové šátky a další galanterie jsou v nabídce internetového obchodu Mikaton.cz. V uvedeném e-shopu najdete také spodní prádlo, dekorace, povlečení, doplňky, kabelky i hračky. Sortiment je vskutku široký.

  • 0 Zdravotní obuv není určena jen pro lidi, kteří již mají problémy

    0.00 z 0 Hlasů

    Patříte k těm, kteří zdravotní obuv vnímají jako něco, co je vhodné pro důchodce? Nebo si myslíte, že jsou tyto boty určené lidem s problémy s chodidly? Ani jedna varianta není správná. Zdravotní obuv je skvělá i pro vás, jako prevence! Chodidlo. Část těla, která nám umožňuje každý den chodit, běhat a pohybovat se. Dokud to jde bez problémů a bolestí, je vše v pořádku. Potíže, ke kterým jste dospěli za ta léta nošení nevhodné obuvi, se však mohou objevit zcela náhle. Za co všechno mohou nesprávné boty? V prvé řadě za špatné držení těla, bolesti kyčlí, lýtek i zad. Jste například zvyklí nosit ploché boty bez měkké výstelky (typicky baleríny)? Pak si zaděláváte na bolesti. Dále může nevhodná obuv způsobit různé deformity končetin. Dokonalým příkladem je patní ostruha, tedy výběžek na patě, který bolívá a častokrát znesnadňuje výběr nových bot, protože vám jednu nohu zvětší oproti té druhé. Dále se často vyskytuje vbočený palec, zarostlý nehet apod. Typickým projevem nevhodné obuvi (například neprodyšné) mohou být i bradavice či kuří oka na chodidlech. S prevencí začněte raději hned teď Pokud vás některý z výše popsaných problémů trápí, na nic nečekejte a rovnou upalujte pro zdravotní obuv. A jestli ne? Tak si ji také pořiďte. Vždycky je lepší podniknout preventivní opatření než řešit následky. Zdravotní obuv už dnes není to, co bývávala. Stále ji koupíte ve většině lékáren, v českých lékárnách se hodně prodává například zdravotní obuv Santé. Zdravotní boty či pantofle si však můžete také pohodlně objednat online. Styl se změnil, s trochou pátrání natrefíte i na moderní design. Samozřejmě nemůžete čekat společenské lodičky, protože vysoké podpatky prostě nikdy nebudou zdravé, ovšem třeba na zdravotních pantoflích nemáte vůbec šanci poznat, že jsou zdravotní. Podívejte se na obuv Santé a přesvědčte se sami, že i vám by se do práce hodily minimálně ty zdravotní pantofle.

  • 0 Paletové vozíky, vysokozdvižné vozíky a kladkostroje mají své nezastupitelné místo v celé řadě odvětví

    0.00 z 0 Hlasů

    Většina firem v České republice i v ostatních vyspělých státech světa využívá při drtivé většině realizovaných činností techniku. S jejím využitím lze snadno a v krátkém časovém horizontu realizovat úkoly, které by jinak stály neúměrné úsilí či dokonce byly zcela nemožné. Velkou roli ve fungování moderní společnosti přitom hraje manipulační technika, zejména paletové vozíky a kladkostroje. Kde se používají paletové vozíky, kladkostroje a vysokozdvižné vozíky? Kladkostroje lidstvo využívá již dlouhou řadu staletí. A dosud nebyly vytlačeny. Kladkostroj je zařízení s jednoduchým, ale velice účinným mechanismem, které usnadňuje zvedání břemen do výšky. Kladkostroje nacházejí využití zejména ve velkých skladovacích prostorách, kde je třeba dopravovat zásoby, materiál či zásilky do horních polic ve velkých regálech. Uplatňují se však i ve stavebnictví, pomáhají v autoservisech a opravnách nejrůznější techniky, ve výrobních závodech a mnoha dalších provozech. Dostupné jsou jak ruční kladkostroje, tak i elektrické kladkostroje. Paletové vozíky jsou pravidelně k vidění na prodejních plochách supermarketů, hypermarketů a dalších rozlehlejších obchodů. Prodavači na nich vozí ze skladu zboží, jež je třeba vyrovnat do regálů. Drtivá většina paletových vozíků však pracuje v zákulisí a do kontaktu s nimi přicházejí převážně pracovníci. Paletové vozíky jsou zcela zásadním vybavením pro logistické firmy, sklady a dopravní společnosti, neobejdou se bez nich ani továrny, své místo mají i v potravinářských závodech, ve stavebnictví i jakékoli další oblasti, kde se k manipulaci s nákladem využívají palety. Elektrické vysokozdvižné vozíky obstarají manipulací s paletami snadno, rychle a bez emisí. Elektrické vysokozdvižné vozíky jsou vhodné pro použití v interiéru a vybavené zdvihem i pojezdem. Žádný moderní sklad se bez nich neobejde.

  • 0 Prach skrývá riziko výbuchu

    0.00 z 0 Hlasů

      V domácím prostředí se s prachem setkáme spíše na poličkách a skříních, odkud ho odstraňujeme kvůli čistotě a pořádku. V průmyslové výrobě ale může být prach velkým rizikem pro bezpečnost.   Malý, ale nebezpečný Ve výrobnách a provozech představuje prach velký problém, proto je potřeba jeho rychlá a efektivní likvidace. Kvalitní odsávání a filtrace vzduchu je ve výrobnách naprosto nezbytná pro bezpečné pracovní prostředí. Výbuch prachu sice nepatří mezi události, se kterými se setkáme denně, ale nevyplatí se ho podceňovat. Následky bývají rozsáhlé jak na budovách a strojích, tak především na zdraví zaměstnanců. Prach je rizikový téměř v každém průmyslovém odvětví, kde se skladují, dopravují nebo zpracovávají látky, které ho obsahují. V potravinářství je za explozivní považován každý prach, který při zpracování potravin vzniká. Výrobny instantních produktů a cukrovinek, sladovny, pekárny, sušárny mléka a mnoho dalších provozů se proto neobejdou bez centrální filtrace. Stejné riziko výbuchu prachu je i v elektrárnách, cementárnách, ve výrobnách léčiv, autodílů i krmných směsí a také na pilách nebo v papírnách. Prach vniká i při samotném zpracování surovin, rizika je potřeba vnímat u řady zařízení, která jsou součástí celého provozu. Drtiče, mlýny, sušárny, mixéry, stroje na sekání či řezání, u všech vzniká drobný prach, který se bez potřebného odsávání ihned začne usazovat. Jakýkoli jemný prach může být nebezpečný, protože už v usazeném nánosu jen 1 milimetr může vytvářet prostředí s rizikem exploze. Také u nehořlavých U některých surovin nás nenapadne, že by jejich prach mohl představovat také riziko. V kompaktním stavu je považujeme za naprosto nehořlavé, ale stupeň rozmělnění látky má vliv na výbušnost prachu i v takových případech. Hliníkový nebo železný prach mohou být také rizikem pro bezpečné pracoviště. U uhelného prachu je v minulosti mnoho důkazů, jak může být jeho výbuch silný. Odsávání explozivního prachu je cesta, jak zajistit bezpečné a čisté pracoviště bez zbytečných rizik.   Bez ohledu na zaměření výroby a odvětví, kterého se týká, je bezpečí zaměstnanců i samotné výroby vždy na prvním místě. Odsávání prachu a filtrace jsou účinnými pomocníky v boji s prachem.    

  • 0 Lyžování mimo sjezdovky: Hazard se životem nebo adrenalinový zážitek

    0.00 z 0 Hlasů

    Lyžování ve volné přírodě mimo upravené sjezdovky láká spousty lidí. Pouští se do něj nejen zkušení lyžaři, kteří dokáží vyhodnotit blížící se nebezpečí a předejít katastrofě, ale bohužel také naprostí amatéři. Prvně jmenované láká především adrenalin a svoboda pohybu v zimní přírodě je pro ně životním stylem. Mnohem většímu nebezpečí se vystavují amatérští lyžaři. Ti se často spustí z neznámého svahu s telefonem na selfie hůlce nebo kamerou na helmě a v očekávání skvělých záběrů nasazují vlastní život, aniž by si často uvědomovali hrozící nebezpečí. O tom, jak nebezpečný může freeride být, se celý svět přesvědčil na konci roku 2013. Tehdy při lyžování mimo sjezdovku ve francouzském středisku Meribelnarazila legenda Formule 1 Michael Schumacher upadl hlavou na kámen a způsobila si tak vážné zranění hlavy. Podle lékařů německý pilot přežil jen díky kvalitní lyžařské helmě, kterou měl na hlavě. Přesná čísla o počtu zraněných a mrtvých nejsou známá, smutnou pravdou však zůstává, že každoročně na evropských horách zahynou desítky lidí, z nichž výrazné procento pochází právě z lyžování nebo jiného pohybu ve volné horské přírodě. Nebezpečí je opravdu mnoho, od zafoukaných kamenů a skal, přes vzrostlé stromy, až po laviny. Odborníci a zkušení horští vůdci radí, že pokud se již někdo do volné přírody v zimě vydá, měl by rozhodně sledovat hlášení horské služby a v případě lavinového nebezpečí se nikam na vlastní pěst nepouštět. Důležité je samozřejmě také zhodnotit vlastní schopnosti. Freeride skutečně není pro začínající ani rekreační lyžaře. Důležité je pak samozřejmě i vybavení. Kvalitní lyže a lyžařské boty, ale také ochranné prvky jako lyžařské chrániče páteře nebo helmy, ale třeba také GPS lokátory by měly být naprostou samozřejmostí.

  • 0 Bederní rouška i zakryté kotníky. Historie prádla je bohatá.

    0.00 z 0 Hlasů

      Spodní prádlo považujeme za základní součást šatníku a většinou nás jeho nošení nijak neruší. Už při výběru dbáme na pohodlí a příjemný materiál. Ne vždy ale bylo prádlo tak pohodlné.   Velké změny Málokterý kousek oblečení má za sebou tolik změn a inovací jako spodní prádlo. Malé, velké, krátké, dlouhé, vše ukázat, vše schovat, prádlo se opravdu během let vyvíjelo různými směry. Ve starověkém Egyptě nebo Římě se nosila bederní rouška. Ne proto, aby zakryla intimní partie, nahota nikomu nevadila a byla přirozená, ale proto, aby právě tuto choulostivou část lidského těla chránila proti chladu a úrazům. Zlom nastal až ve středověku, kdy nahota začala vadit a lidé se začali zahalovat. Výhodu měli bezesporu muži, kterým za prádlo posloužily dlouhé a pohodlné spodky, dlouhé až do půli lýtek, později i opatřené poklopcem. Dobové dámské spodní prádlo ale mělo do pohodlí ještě velký kus cesty, nosily se upnuté korzety a šněrovačky, které omezovaly v pohybu i přirozeném dýchání. Nebylo tak výjimkou, že dáma kvůli povrchnímu dýchání pro splnění diktátu módy omdlela. Až na přelomu 19, a 20. století si mohly dámy svobodně a zhluboka oddechnout.   Revoluce v nedbalkách Přesto ještě malá slepá ulička v cestě za pohodlím byla, a to právě na začátku minulého století. Vznikly overaly s dlouhými rukávy i nohavicemi, které měly jediný úkol, zakrývat co možná nejvíc holé kůže. Brzy však éra plného zahalování skončila a prádlo stále více připomínalo to dnešní. Dámské se rozdělilo na dvě části, kalhotky a podprsenku, pánové nosili i dnes tolik oblíbené trenýrky volného střihu a s krátkými nohavicemi. Pro potřeby především sportovců se pak na trhu objevily i slipy bez nohaviček a upnuté boxerky s anatomicky tvarovaným klínem.   Dnes si můžeme vybrat z mnoha střihů a materiálů přesně takové prádlo, které odpovídá našim představám a požadavkům. Cesta k pohodlí ale byla opravdu dlouhá.    

  • 0 Jak chytře nakupovat v eshopech? Využívejte slevové kódy

    0.00 z 0 Hlasů

    V dnešní nelehké době, kdy je zavřena drtivá většina kamenných obchodů se spotřebním zbožím, se obchody a zákazníci zaměřují na eshopy. Nákupy online zažívají nebývalý boom. Abyste při nákupu oděvů, elektroniky a dalších věcí online nemuseli utrácet zbytečně moc peněz, dají se využívat speciální slevové akce. V případě, že vám nakupování zboží přes internet nedělá potíže, ale hledáte možnosti, jak na něm uspořit významnější sumu peněz, stačí si pro konkrétní online obchody najít slevové kupony a kódy. Díky nim lze ušetřit třeba za dopravu, kterou můžete mít zcela zdarma, případně je možné tyto kódy aplikovat k uplatnění nemalých slev, a to v řádech až několika desítek procent z původních cen výrobků. Ukázky slevových kódů Příkladem je slevový kód Asko Nábytek. Firma, jež má v tuzemsku řadu klasických kamenných obchodů ve větších městech, dlouhou dobu nabízí nábytek do domácností či kanceláří také ve svém eshopu. Pakliže využijete speciální slevový kód, který stačí dle instrukcí zadat přímo během nakupování před finální platbou, získáte slevy od 10 % výše. Podobně chytře lze zakoupit rovněž elektroniku, využijete-li kupříkladu slevový kód Okay. Společnost Okay prodává elektrospotřebiče už od roku 1994, v současné době patří k vůbec největším tuzemských prodejcům ve svém odvětví. V jejím eshopu naleznete stovky zajímavých produktů, jež se uplatní ve vaší domácnosti. Se slevovým kódem je pořídíte o poznání levněji nežli dosud. V neposlední řadě je dobré zmínit ještě akci, jež je označena jako sleva Baumax. Díky ní při pořizování nových věcí uspoří zejména kutilové, právě především pro ně jsou totiž produkty společnosti Baumax určené. Díky slevám snáze překonáte období pandemie Slevových kódů a kuponů se dá samozřejmě najít mnohem více. Platí nejen pro výrobky, ale často také pro služby v mnoha odvětvích. Chytrým nákupem snížíte náklady při nákupech možná o stovky, ba dokonce o tisíce korun, což je v době, kdy se očekává velká ekonomická krize v důsledku pandemie koronaviru, rozhodně nezanedbatelná suma.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz