Cookie Consent by Free Privacy Policy website
  • 0 Jak vyřešit ekzém a problémy s ním

    0.00 z 0 Hlasů

      Trápí vás ekzém a komplikuje vám život? Podívejte se na způsoby, jak si můžete pomoct a následky ekzému co nejvíc eliminovat. Hlavně pokud máte neustálé nutkání poškrábat si svědivé místo, i když víte, že právě to nesmíte. Podívejte se na tipy a triky, jak veškeré nepříjemné činnosti omezit. Chlaďte Máte pocit, že vám hoří ruka a toužíte se na ní poškrábat. Přiložte si na postižené místo něco studeného, například hrnek nebo jinou věci, kterou jste si dali na chvíli do ledničky. Použít můžete i mraženou zeleninu, která se přikládá většinou na otoky nebo modřiny. Pomoct vám může i chladivá maska na oči, stačí ji nachladit a následně přiložit na bolestivé a svědivé místo. Vyzkoušet můžete i chladivé krémy a u někoho zmírní příznaky ekzému i antialergenní a hydratační krémy.   Zatlačte Pokud chlazení nepomáhá a podrážděná kůže stále svědí, zkuste tento problém vyřešit tlakem. Stačí když na místo zatlačíte, případně na nějakou dobu stáhnete obinadlem. Mějte na paměti, že vždy musíte mít možnost pohybu. Zdlouhavé a trvající problémy zkuste vyřešit analýzou pleti, která vám poradí, na co se zaměřit a na co si dát pozor.   Zaměstnejte se Abyste se vyhnuli poškrábání kůže a následky ekzému si tak nepříjemně prodloužili, zkuste najít způsob, jak zaměstnat svou hlavu jinou činností. Přestaňte myslet na místo, které vás svědí a vyberte si činnost, kde kromě hlavy zaměstnáte i obě ruce.   Používejte vhodnou kosmetiku Dejte si pozor na to, jakou kosmetiku si vybíráte. Raději investujte do kvalitních kosmetických produktů a udělejte pro své zdraví maximum. Zjistěte, zda je vaše kůže citlivá a potřebuje speciální zacházení a snažte se předcházet činnostem, které vedou k problémům s pletí. Správnou hygienou a péčí o pleť se vyhnete nejen ekzémům, ale také akné, zbavíte se vrásek a podpoříte svěží a mladistvou pleť.   Další tipy Předcházet tvorbě ekzému můžete pomocí několika dalších kroků · Používejte ochranné rukavice při kontaktu s dráždivou látkou · Vyhýbejte se kuřáckém prostředí · Snižte riziko kontaktu s alergenem · Udržujte chladnější teplotu a dostatečnou vlhkost v místnosti  

  • 0 Motorka pod stromečkem nemusí být velká

    0.00 z 0 Hlasů

      Motorku si většina z nás představí v barevných plastech nebo naopak chromu a kůži, v obou případech ale jako velký a rychlý stroj. Může však být i menší a nabízet stejnou zábavu i vzrušení.   Malá motorka pro velkou radost Vhodné pro naprosté začátečníky, lehké a snadno ovladatelné. Takové jsou pitbike, malé motorky vhodné i do terénu, které si zamiluje každý. Původně byly určeny pro zrychlení pohybu závodníků a členů jejich týmů po depu a pitline na závodních okruzích, brzy ale došlo k jejich rozšíření mezi veřejnost. Není se čemu divit, jsou nízké, takže z nich snadno dosáhnou na zem třeba i děti, lehce se ovládají a jízda na nich je velmi zábavná. Můžete zkoušet rychlé zatáčky, zlepšovat své schopnosti i techniku jízdy a učit se nové věci. Malá motorka v sobě nese motor o obsahu od 50 do 170 ccm, dokáže tak svým výkonem překvapit. A když ji zrovna nepoužíváte nebo ji potřebujete převézt, zabere mnohem méně místa, než byste čekali. Radost udělá začátečníkům i zkušeným jezdcům, jízdu na pitbike může zkoušet celá rodina, hodí se i pro seznámení dětí s motosportem. Dobře se s nimi manipuluje, jsou lehké a dobře ovladatelné, vhodné jsou tak i pro ty, kteří se třeba na velkou motorku necítí.   Ekologicky Na popularitě získávají také elektrické motorky, které ke svému provozu nepotřebují benzín, ale pohání je elektrický motor. Ten se dobíjí na veřejných dobíjecích stanicích nebo přímo doma z běžné zásuvky pomocí dobíjecího kabelu. Elektromotorky mají velmi tichý chod, jsou šetrné k životnímu prostředí a nevytváří žádné zplodiny. Pro některé typy skútrů a motorek navíc ani není nutné být vlastníkem řidičského průkazu a řešit pojištění či registrace vozidla. Jsou tak skvělé pro pohyb ve městě i na cesty do práce či po okolí.   Můžete mít rádi jednu stopu, a přesto netoužit po velké motorce. Pak jsou pitbike skvělou volbou, která udělá radost celé rodině.  

  • 0 5 vánočních kosmetických tipů

    0.00 z 0 Hlasů

      Chcete svým blízkým udělat radost a překvapit je pod vánočním stromkem kosmetikou? Nechte si poradit, jakou kosmetiku vybrat a jak nešlápnout vedle. Připravte svým blízkým i kamarádkám příjemné překvapení. Dopřejte druhým možnost relaxace a rozmazlování se.   1) Kosmetický balíček Vhodným dárkem pro každou ženu, ale i muže, případně děti je kosmetický balíček. Sada pro ženy může obsahovat sprchový gel, šampon, ale také pomůcky k líčení nebo třeba oblíbený parfém. Sada pro muže obsahuje většinou pomůcky k osobní hygieně, případně kosmetické přípravky na holení. U dětských dárkových sad vedou pěny do koupele nebo kosmetika s pohádkovým designem.   2) Od každého něco Pokud chcete vybrat kosmetické produkty sami a nechcete kupovat předem připravený vánoční balíček, kupte jednotlivé produkty a vytvořte si vlastní sadu. Nejdříve si rozmyslete, co daná osoba používá, co má ráda a jakou kosmetiku používá. Následně pořiďte dárkovou tašku nebo třeba košík, do kterého produkty dáte a originálně zabalíte.   3) Základní péče Oblíbenými dárky jsou sprchové gely, mýdla, koupelové soli, pěny, případně šumivé bomby a koule do koupele. Tyto dárky potěší každého, kdo miluje relax ve vaně a rád si dopřeje rozmazlování. Stejně tak se hodí i šampón nebo deodoranty. Pokud však znáte oblíbený parfém obdarovaného, klidně mu jej pořiďte a uvidíte, že jej mile překvapíte.   4) Make-up a vše co k němu patří Dalším tipem na dárek je make-up a také podkladová báze, případně rozjasňovač pleti nebo bronzer. K make-upu můžete pořídit také pudr, případně houbičku nebo štětec na nanášení make-upu. Skvělým vánočním dárkem je sada základního líčení.   5) Denní a večerní líčení Mezi oblíbené pomůcky k líčení patří oční stíny, oční linky, případně tužky na oči. Luxusním dárkem jsou palety očních stínů, které bývají často součástí kosmetického kufříku. K dalším kosmetickým pomocníkům patří i rtěnky, konturovací tužky na rty, případně tužky na obočí.  

  • 0 Návrat do školy bez bolavých zad

    0.00 z 0 Hlasů

    V posledních několika týdnech si děti školy moc neužily, už se ale mohou těšit na povinnosti spojené se školní docházkou i své spolužáky. Rodiče pak čeká i spousta zařizování a řešení, zvlášť, pokud něco není v pořádku.   Zdravější školáci Všechno zlé je pro něco dobré, říkávaly už naše babičky, a tak i čas strávený mimo školu mohl přinést něco dobrého. Školní tašku sice děti nevyužívaly na každodenní cesty do školy a zpět, ale třeba na přesuny k babičce nebo společné výlety. A právě na nich jsme si mohli všimnout, že batoh nosí přehozený jen přes jedno rameno, chodí křivě nebo se naopak zaklání či předklání. Některé děti během nucené pauzy přestala bolet záda a hlava. Na vině za podobnými neduhy je většinou nekvalitní školní batoh, který špatně rozkládá váhu do ramen, táhne školáka dozadu, špatně odvětrává nebo na zádech nesedí. Děti si pak naprosto přirozeně najdou co nejvíce pohodlnou cestu, jak batoh nosit, odnáší to ale jejich záda a správné držení těla.   Kontrola školních věcí Možná jsme tak během nucené pauzy ve školní docházce přišli na něco, co by nám jinak trvalo mnohem delší dobu. Bolavá záda nejsou u dětí žádnou výjimkou, navíc už prvňáci ve věku šesti let mají problémy kvůli špatnému držení těla. Dobře zvolený a kvalitní školní batoh pro prvňáky i starší školáky je důležitý pro správný vývoj i držení těla a zabrání v budoucnu zdravotním komplikacím i chronickým bolestem zad. Pevná a tvarovaná záda s dobrým odvětráváním spolu se širokými, ergonomicky tvarovanými popruhy ramen zajistí, že batoh na zádech skvěle sedí a nijak při pohybu nepřekáží ani nikam netáhne. Bederní pás odlehčí až o 50 % zátěže, která není úplně malá. Váha všech učebnic, sešitů, školních potřeb, svačinového boxu i pití je často mnohem větší, než si myslíme. Důležité je samozřejmě i správné nošení na obou ramenech.   Zdravá záda bez bolesti jsou důležitá pro aktivní život. U školáků bychom tak měli dbát primárně na jejich zdraví a správné držení těla, což můžeme podpořit výběrem kvalitního školního batohu nebo tašky.

  • 0 Domácí trénink: na co se zaměřit, aby měl smysl?

    0.00 z 0 Hlasů

      Současná situace nás omezuje v pravidelných sportovních aktivitách, na které jsme si zvykli. Aktivity sportovních center jsou omezeny, chladnější počasí i kratší dny se odráží na naší chuti pravidelně chodit ven sportovat a tak nám mnohdy nezbývá než udržovat si kondici domácím cvičením.   Cyklistou i doma Velmi oblíbená v letních měsících je jízda na kole. Co ale dělat, když je venku zima nebo je špatné počasí? V takovém vyjedou ven jen opravdu skalní fanoušci kolového sportu. Kondice i snaha se snižuje, dobrá nálada z poznávání nových míst a kochání se krajinou mizí. Přes zimu tak lze trénovat na rotopedu. Zůstanete tak připraveni na další sezonu a když si jej umístíte například před televizi, nepřijdete ani o dobrý pocit z výletu.   Každodenní kondice Zima a ošklivé počasí nás omezují nejen v jízdě na kole. Co když jsme zvyklí na kolektivní sporty venku s přáteli nebo chodíme běhat? Co když se rozhodneme, že chceme nějaké to kilo zhubnout, ale získat motivaci je v ošklivém počasí daleko náročnější? Se sportovními středisky v dnešní situaci počítat nelze, naštěstí si můžeme zařídit vlastní fitness centrum doma. Na začátek určitě postačí jen posilovací pomůcky, jako jednoruční činky nebo posilovací guma. Můžete s nimi cvičit v pohodlí domova anebo je vzít s sebou ven. Podle toho, jaké jsou další možnosti ať už finanční, prostorové nebo jaká se vaše motivace, lze pořídit například posilovací lavice, nebo běžecký pás, případně i něco většího. Cvičte pravidelně a pamatujte, že vás hlavně musí bavit!   Ke cvičení neodmyslitelně patří i zdravá a vyvážená strava a také dostatek odpočinku. Cviky provádějte správně, ať si zbytečně neublížíte a vaše motivace nezmizí jen proto, že jste trénink přetáhli a pořídili si svalovou horečku. Zátěž zvyšujte postupně.      

  • 0 Mana jako náhrada pestré stravy?

    0.00 z 0 Hlasů

    Obáváte se, že se svou stravou nepřijímáte dostatečné množství vitamínů a minerálů? V tom případě možná začínáte uvažovat o nějaké náhražce, ať již v podobě multivitamínů v kapslích či jiných produktů. Náhradu pestré stravy například slibuje i sypká směs či přímo hotový nápoj Mana, který je reklamou prezentován jako plnohodnotné jídlo. Je tomu ale tak i ve skutečnosti? Hlavní výhodou Mana drinku, který už šestým rokem vyrábí česká společnost Heaven Labs, je jeho snadná příprava. Prášek smícháte s vodou a budete mít "navařeno". Mana ale především má být hotový zázrak. Prospívat má srdci, mozku, svalům, kostem, zraku, metabolismu, imunitnímu systému a krvetvorbě, vlasům, nehtům, pleti, zubům i dásním. Zázračná Mana? Z tohoto pohledu se jedná o zázračný všelék. A to nemyslíme nijak nadneseně. Výčet prospěšných látek, které mana obsahuje, rozhodně není krátký. Jedná se o betaglukany a thiamin prospívající kardiovaskulárnímu systému, kyselinu alfa-linolenovou k udržení normální hladiny cholesterolu v krvi, draslík, fosfor, vápník, mangan, zinek, vitamín A, C, D, K, bílkoviny přispívající k růstu svalové hmoty, riboflavin atd. Vitamíny a minerály nabitý náboj V podstatě se tak jedná o vitamíny, minerály a dalšími prospěšnými látkami přímo nabitý nápoj. Výrobce se opravdu snažil vměstnat do něj ty nejdůležitější látky. A výsledek není moc daleko do doporučení výživových specialistů. Mana uleví trávicímu traktu Svým složením se Mana dokonce přibližuje k výživě, která se podává pacientům v nemocnicích, kteří nemohou přijímat pevnou stravu. Ta ulevuje jejich trávicímu systému a tělu dodává nezbytné výživné látky. I přesto se však lékaři maximálně snaží o co nejrychlejší návrat pacienta k vyváženému stravování. To je totiž v mnoha ohledech nenahraditelné. Do žádného nápoje totiž nevměstnáte naprosto vše, co naše tělo potřebuje. Nahradí Mana vyvážený jídelníček? Nesmírně důležitá je například konzumace vlákniny a probiotických bakterií z fermentovaných výrobků, které mají pozitivní vliv na imunitu. Takže postavit na Maně celý jídelníček, tedy definitivně Manou nahradit vyvážený jídelníček, by zřejmě nebyl krok správným krokem. Ale tu a tam jí nahradit jeden chod, pokud vám čas nedopřeje vydatný oběd, doporučit však lze. Rychlý doping před cvičením Skvěle však Mana může posloužit i jako rychlý povolený doping před cvičením. Co totiž tento nápoj zvládá na výbornou, to je dodávání energie. Hodit se však může i horolezcům při expedicích, cyklistům a dalším profesionálním sportovcům. Zkrátka k ní přistupujte jako k občasné náhražce stravy, ne permanentní. Informujte se Pokud o konzumaci nápoje Mana začínáte uvažovat, neměla by vaší pozornosti uniknout Mana recenze, která byla nedávno publikovaná na serveru Ecoblog. Ten se zabývá testováním ekologických a zero waste produktů různých značek. Z této recenze si každopádně uděláte obrázek. A buď Manu vyzkoušíte, nebo nikoliv. Toto rozhodnutí je jen a jen na vás.

  • 0 Nástrahy home office – jak obstát při práci z domova?

    0.00 z 0 Hlasů

    Práce z domova se během koronavirových opatření stala pro mnoho z nás nutností. Ne všichni si ale doma umíme zajistit ty správné podmínky. Přitom právě prostředí výrazně ovlivňuje kvalitu i efektivitu práce. Jak si tedy koutek uzpůsobit tak, abyste odváděli patřičné výkony a nekazili si zdraví?   Postarejte se o své pohodlí Ze všeho nejdřív si musíte najít vhodné místo. Nezáleží na tom, jestli se uvelebíte v ložnici, obýváku nebo kuchyni, hlavní je, aby se vám tady dobře pracovalo. Ačkoli spousta z nás musela na home office nastoupit prakticky ze dne na den a na žádné velké zařizování tak nezbyl čas, mělo by vaše nové působiště splňovat určité parametry. Především pokud jde o pohodlí. V domácím prostředí si můžete vaše pracovní místo zařídit přesně podle svých potřeb a představ, tak toho využijte a zakomponujte sem vše, co máte rádi.   Zajistěte si klid na práci Na práci potřebujeme klid, získat ho však může být docela obtížné – obzvlášť teď, když kvůli zavřeným školám zůstávají celý den doma i děti. Teenageři jsou soběstační, těm chybět nebudete, horší je to ale s mladšími potomky, předškoláky a školáky, kteří se bez vaší pozornosti obejdou jen stěží. Za těchto podmínek se zdá nemožné zvládnout klasickou osmihodinovou „směnu“. Musíte se smířit s tím, že holt budete dřív vstávat nebo pracovat až pozdě večer, jakmile ratolesti uložíte ke spánku. Okradete se sice o odpočinek, ale nikdo vás nebude vyrušovat.   Myslete na své zdraví Prostor musí být bezpečný, abyste si nezpůsobili nějaké zdravotní komplikace. Dlouhé sezení u počítače vyžaduje kvalitní židli. Že se investice do ní vyplatí, poznáte po několika dnech na jídelní židli, gauči či houpacím křesle ostatně sami. A zjištění to bude docela bolestné, trpět budou záda, ramena i krk. Pozornost věnujte i výběru vhodného osvětlení. V těchto dnech se už brzy stmívá, navíc kvůli pošmournému počasí je často tma už od rána. Počítač si dejte tak, abyste stropní světlo neměli za vašimi zády, protože byste si tak svým vlastním tělem na stole stínili. Lustry ale přesto nezapomeňte doplnit ještě o další zdroje, které pracovní plochu osvětli opravdu dostatečně. Pohlídejte si, aby stojací lampy a stolní lampičky produkovaly bílé světlo, tedy o hodnotě 4000 K a vyšší, které podporuje koncentraci i soustředění. Práce vám tak půjde krásně od ruky!

  • 0 Obal na Iphone SE se zajímavým designem již od 339 korun!

    0.00 z 0 Hlasů

    Hledáte originální obal na Iphone SE? Takový, který bude z kvalitního silikonu, či tvrzeného plastu, aby dobře chránil váš telefon před nárazem? Obaly ze špičkového materiálu, se zajímavým designem a za dostupnou cenu rozhodně nejsou úzkoprofilovým zbožím. Spíše naopak. V internetových e shopech se jich najde skutečně hodně. Jak si objevit ten pravý? Pojďme se podívat na to, co je dobré vzít při výběru do úvahy.   Fantazii se meze nekladou. Buďte kreativní! Iphone není levná záležitost. Pokud už se pro něj rozhodnete, měli byste si ho odlišit od iphonů vašich přátel či třeba kolegů a kolegyň v zaměstnání. Tady bude nejdůležitější osobitý design jeho obalu. Ovšem obalu, který bude iphone dobře chránit. Vždyť se dost často stane, že nám telefon upadne. Není nutné platit vysoké částky za opravy.   Knížková pouzdra nebo silikonové obaly? Na internetu nejčastěji najdete knížková pouzdra která se otevírají bokem. Bývají vyrobena z jemné kůže a zajistí tak ochranu mobilního telefonu z každé strany. Nicméně doba přeje jinému materiálu, a sice silikonu. Klasické silikonové obaly, které mají zesílené rohy, se prodávají nejvíce.   Jedinečný člověk má jedinečný obal Na internetu můžete objevit obaly, které budou přizpůsobeny našim speciálním potřebám a koníčkům: vodotěsné, sportovní, nebo extra odolné, outdoorové z polykarbonátu a s odnímatelným páskem na ruku. Většina z nich má protiskluzový povrch, takže se skvěle drží vruce.   Obaly pro horolezce, dobrodruhy a smolaře Pečlivě zvažujte, kde a jak by se mohl váš iPhone poškodit. Třeba vodotěsné obaly nejsou pouze pro milovníky bazénů. Určitě znáte historku, že někomu spadl mobil do záchodu, nebo s ním vkráčel do moře. Pokud patříte mezi podobné smolaře, můžete si pořídit ten voděodolný z hliníku, který váš mobil v žádném případě utopit nenechá. Rádi si vyrazíte do přírody? Zdoláváte hory? Zaujmout vás mohou superodolné obaly, které budou váš telefon bezpečně chránit i v těch nejextrémnějších podmínkách. Pokud rádi skáčete bungee jumping, nebo si bezmyšlenkovitě sedáte tam, kde jste si telefon před chvílí položili a není to stará nerozbitná Nokia, o které je známo, že přežije úplně všechno, tak se takový obal rozhodně vyplatí. Jaké typy obalů existují? Klasické. Sportovní. Silikonové. Vodotěsné. Univerzální. Voděodolné. Super odolné. Design obalu. Téměř nic není nemožné Patříte mezi milovníky přírody nebo milujete abstrakci? Na internetu je obalů s těmito motivy opravdu hodně. Ale můžete na něm najít i neonové, které svítí. Co třeba nějaká ilustrace? Nebo motivy pro zamilované? Máte rádi klasickou hudbu? Vše je možné. Toužíte po vlastním motivu? Fantazii se meze opravdu nekladou. Můžete si také koupit originální obal přímo od výrobce Apple. Většina z nich je však pouze jednobarevná. Pokud vás neosloví a toužíte po vlastním designu, určitě najdete několik firem, které vám pomohou vytvořit něco jedinečného. Těm stačí zaslat vlastní motiv a ony Vám takový obal vytvoří přímo na zakázku.   E-shopy nabízí rychlé doručení do dvou dnů! Pouzdra a obaly sice najdete skoro v každém obchodě, ale je výhodnější si je vybírat na internetu. Tam najdete mnohem více variant. Většina e-shopů také nabízí rychlé doručení. Obal můžete mít doma už do dvou dnů. Z jaké kategorie obalů byste si vybrali? Napište nám do komentáře!

  • 0 Výběr dětské postele: se zábranou, patrovou nebo jinou? Jak poznat tu pravou?

    0.00 z 0 Hlasů

    Vybrat správnou postel pro naše dítě nemusí být jednoduché. Musíme zvažovat mnoho faktorů, z nichž ten nejdůležitější se týká bezpečí. Je jasné, že dětské postele se zábranou budou chránit před pádem Ale co naplat, když zase patrové postele jsou mezi dětmi i rodiči nejoblíbenější.Jak tedy vybírat? V čem nejčastěji při výběru dětské postele chybujeme Hlavní chybou, které se dopouští mnoho rodičů, je, že postel pro své dítě volí podle ceny nebo vzhledu. Obojí je samozřejmě důležité, ale nesmí to být na úkor kvality výrobku. Jestliže využijeme první akční nabídku, na kterou narazíme, a nezajímáme se o jiné vlastnosti postele, pak je to špatně. U všech výrobků pro děti by mělo platit, že musí být bezpečné a funkční. Na posteli děti tráví mnoho hodin a volbou špatné konstrukce a matrace můžeme ohrozit vývoj jejich páteře. Pokud u nás přesto bude cena na předním místě, je dobré si uvědomit, že opravdu kvalitní postel vydrží velmi dlouho. Jakmile z ní dítě odroste, můžeme ji prodat. Jak zajistit dítěti co největší bezpečí V dětské postýlce je miminko ještě relativně v bezpečí. Jakmile však přechází na normální postel, začneme více přemýšlet, jakou konstrukci by měla mít. Abychom svému potomkovi zaručili do největší bezpečí, můžeme mu pořídit postel se zábranou. Nehrozí, že z postele vypadne, a také mu navodí útulnější a bezpečnější pocit. Vedle konstrukce vypovídá o bezpečném provedení i povrchová úprava. Hrany a rohy postele nesmí být ostré, jinak dítěti hrozí zranění. Pokud se jedná o dřevěnou postel, musí být dřevo náležitě vybroušené a lakované. Vždy bychom si u výrobce měli ověřit, jaký lak nebo barvy používá a jsou-li zdravotně nezávadné. Patrová postel je nestárnoucí hit K nejpopulárnějším typům dětské postele patří ty patrové. Rodiče je často volí, když dětský pokoj není dostatečně prostorný. Pod patrovou postelí vzniká prostor pro skříň, hrací koutek, stůl nebo postel pro dalšího sourozence. Patrové postele milují i samotné děti, protože jim nabízí mnoho dobrodružství a pohled z výšky. Pokud chceme opravdu zajistit pro dítě ráj fantazie, můžeme z postele vést skluzavku, nebo pod ní vytvořit plátěný domeček. Vždy ale musíme myslet na to, je-li dítě už dostatečně velké, aby pro něj byla patrová postel bezpečná. Při výběru je nejdůležitější materiál Dětské postele jsou nejčastěji vyrobeny z: · masívu, · dřevotřísky nebo lamina, · kovu, · čalounění. Nejlepší jsou masivní postele. Mají úžasnou životnost a jsou stoprocentně nezávadné. Dřevo je navíc hřejivé a vypadá dobře v jakémkoliv interiéru. Jsou sice dražší, ale zase vydrží déle a můžeme je později prodat. Levnější variantou jsou postele z dřevotřísky a lamina. Jejich životnost je ovšem kratší. Méně vhodné, především pro menší děti, jsou kovové postele. Může hrozit poranění. Na druhou stranu mají nejdelší trvanlivost a jsou vhodné pro alergiky. Z pohledu alergika jsou zase nejméně vhodné čalouněné postele. Jsou sice cenově nejdostupnější, ale hůře se udržují a alergikům se skutečně nezavděčí. A také se u nich nedá měnit matrace. Na druhou stranu se vyrábějí v široké škále motivů a barev. Co když je dítě alergik Mnoho dětí trpí alergií na prach a roztoče a vhodně udržovaná postel nám může v tomto směru opravdu pomoci.Jen je třeba častěji střídat lůžkoviny a prát je na vyšší teploty. Pečlivou údržbu a pravidelné praní budou vyžadovat i peřina a polštář. Stejně tak nesmíme zapomínat na matraci. Tu necháváme vyvětrat a odborně čistit, a to několikrát do roka. Určitě se vyplatí mít přes matraci přetaženou ještě jednu vrstvu – tak zvaný chránič na matrace. Zachytává nečistoty, prach i roztoče a zároveň se udržuje snadněji než samotná matrace. Jakou postel jste vybrali svým dětem vy a co u vás při výběru rozhoduje především?

  • 0 Proč je lepší investovat do zlata než do starožitností?

    0.00 z 0 Hlasů

    Zlato i starožitnosti byly v predpandemické době jakýmsi doplněním tradičního investičního portfolia, kam patřily akcie a třeba i nemovitosti. Dnes investicím vévodí zlato. Rovnou se můžeme vrátit k otázce položené v úvodu: Proč raději volit zlato než starožitnosti? V první řadě jde o to, že investiční zlato je osvobozeno od DPH, a tak jej vlastně nakoupíme levněji. Tuto výsadu nemají ani diamanty, ale ani jiné drahé kovy, jakými jsou stříbro, platina a paladium. Zlato má ve srovnání se starožitnostmi i další výhodu. Je „mobilní“, snadno si jej odnesete. Současně je téměř nezničitelné a nepřijdete o něj při povodni ani při požáru. Pro využití všech benefitů zlata je nutné do něj umět správně investovat Obecně nejde o nijak složitou záležitost. Důležité je především vědět, co investičním zlatem je. Nejde totiž v žádném případě o jakékoliv zlato. Nejsou to třeba zlaté šperky, akcie těžařských firem zaměřených na zlato, ani surové zlato. Jedná se výhradně o zlaté investiční mince a zlaté investiční slitky. Mince si přitom nelze plést s památními, jejichž hodnota se stanovuje i na základě umělecké hodnoty, takže obecně je kupujeme dráž. Investiční zlato z české mincovny? Nemožné! Žádná česká mincovna investiční zlato ve formě slitků neprodukuje. Sáhnout musíte po kvalitních slitcích a mincích zahraničních značek. Specializovaná prodejna s investičním zlatem v pražském Obecním domě doporučuje zlaté cihly od švýcarských rafinérií Argor Heraeus a P.A.M.P. V případě zájmu o zlaté investiční mince jsou tradičně žádanými rakouské Wiener Philharmoniker, dále australské „Klokany“ a kanadské investiční zlaté mince s javorovým listem. Investiční zlato nakoupíte i online Současná doba přeje nákupům investičního zlata. Jak jej ale v době omezení a pandemie bezpečně nakoupit? Klidně online. Prodejna investičního zlata v pražském Obecním domě provozuje webové stránky s e-shopem na adrese Zlate-mince.cz. Zde nakoupíte investiční zlato diskrétně, bezpečně, samozřejmě bez DPH a s doručením formou pojištěné zásilky až k vám domů.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz