Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Investujte chytře a vyberte si zlato. Jaké výhody přináší a v jakých podobách ho nakoupíte?

Your vote is:
5.00 z 1 Hlasů

Každý, kdo se jenom trochu zajímá o svou budoucnost a zhodnocení majetku, by měl vědět, do čeho investovat. Mezi víceméně nezbytné položky snad v každém investorském portfoliu patří zlato. Právě investiční zlato je totiž příležitostí pro malé i velké investory, jak získat hned několik výhod najednou. Případný nákup či prodej je navíc neuvěřitelně jednoduchý, což přináší další zajímavý bonus.

Výběr investice podle nabízených výhod

Pokud teprve začínáte s investováním, je dobré nejdříve pořídit zlato o určité hodnotě. Získáte tak stabilní základ s jistou hodnotou i v budoucnu. Obecně je totiž zlato prověřené mnoha léty, během kterých se osvědčilo proti krizím a inflacím. Tím pádem se jedná o mnohem lepší využití peněz v porovnání s jejich ukládáním na běžné spořicí účty. Aby toho navíc nebylo málo, má investiční zlato i další zajímavé přednosti. Až se jednou pustíte do investování do zlata, zjistíte, že všechny uvedené výhody v tomto součtu nenajdete u žádné jiné komodity. Jedním z pozitiv je i to, že pro nákup zlata nejsou potřeba žádné speciální znalosti, protože všichni ví, co je tento drahý kov vlastně zač a v čem spočívá jeho celosvětová hodnota.

Investiční zlato bez nutnosti platit DPH

Už víte, že zlato skvěle odolává inflaci. Jenže, v jakém dalším ohledu je lepší v porovnání například se stříbrem, obrazy či starožitnostmi? Při nákupu investičního zlata se totiž neplatí DPH. A to se rovná úspoře celých 21 procent, což je jich značný rozdíl. Takže při větší investici v řádu desítek až stovek tisíc korun je již takové zvýhodnění opravdu znát.

Nic podobného neplatí pro žádnou jinou investiční komoditu. I to je důvodem, proč se v poslední době ochladil zájem o investiční stříbro, který v posledních letech nabýval na síle. Stále však může být vhodné ke zlatu přikoupit alespoň malou část jiného vzácného kovu pro lepší diverzifikaci.

Zlaté dukáty a mince v limitovaných ražbách

Investování do zlata se snadno může stát i velmi zábavnou sběratelskou činností. Kromě klasických slitků si prohlédnete investiční mince. Jsou vyvedeny v designově krásných ražbách. V mnoha případech jde o limitovanou sérii, kdy právě omezený počet kusů dodává sběratelskou hodnotu každé jedné minci. Česká moderní mincovní tvorba představuje velmi zajímavou příležitost pro nákup krásných a hodnotných věcí.

Mezi velmi oblíbené investiční mince patří například zlaté dukáty. Karel IV. by si jistě nikdy nepomyslel, že se jeho nařízení ohledně velikosti a ryzosti dukátů stanou předlohou pro investiční mince ve 21. století. Ale přesně tohle se stalo, takže si do své sbírky můžete pořídit poměrně věrnou kopii platidla z období středověku. Zajímavostí je, že tehdejší zlaté dukáty byly raženy v Jílovém u Prahy. Perfektní dobou pro nákup svatováclavských dukátů může být podzimní období, k příležitosti svátku Václava. Na pořízení investičního zlata je však dobrá chvíli kdykoliv.

Poptávka po zlatě je i na Slovensku

A jaké zlato se nejvíce prodává? Konkrétně vedou především zlaté slitky od švýcarské rafinérie Argor Heraeus. Pro více diskrétní nákup zlata neoznačeného konkrétními čísly velmi dobře poslouží investiční mince Wiener Philharmoniker. A protože zájem o investiční drahé kovy je velký nejenom v České republice, ale i na Slovensku, hodí se zmínit, že právě české specializované prodejny jsou častým cílem slovenských investorů. Kromě klasického kamenného obchodu v Obecním domě v Praze je totiž jedna prodejna i na Moravě ve Vsetíně, kam je to o poznání blíže. Jde tak o skvělou příležitost, jak si zlato osobně nakoupit či naopak dát do výkupu.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz