Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Jak doplňovat vitamín C? Vsaďte na přírodní doplňky stravy

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

Vitamín C je důležitý pro efektivní fungování imunitního systému. Jde také o důležitý antioxidant, který chrání buňky před volnými radikály. Získat dostatečné množství ze stravy však může být občas komplikované. A z toho důvodu je dobré nezapomínat na doplňky stravy. Jak vybrat ty kvalitní a na čem záleží v případě vitamínu C?

Přírodní nebo syntetický vitamín C?

Řada doplňků stravy obsahuje syntetickou kyselinu askorbovou. Ta je svým chemickým složením v zásadě jako vitamín C, ale velký rozdíl spočívá ve vstřebatelnosti a biologické využitelnosti v organismu. Tady totiž jasně vítězí vitamín C získaný z přírodního zdroje. Takové céčko totiž dokáže tělo mnohem lépe zpracovat, což znamená i lepší efekt při používání. Nemluvě o tom, že kvalitní přípravek založení na přírodním složení neobsahuje žádná zbytečná aditiva a příměsi.

Kapsle s extraktem z brazilské třešně

A odkud může pocházet vitamín C dostupný v doplňku stravy? Bohatým zdrojem je například brazilská třešeň acerola. Ta bývá označována jako potravina s vůbec nejvyšším obsahem vitamínu C na světě. Není se tak čemu divit, že jsou výsledné kapsle s extraktem z aceroly plné tohoto důležitého vitamínu a představují opravdu účinný doplněk stravy. Na jeho včasné pořízení nezapomeňte hlavně během rizikového období, které začíná na podzim. Jde o čas, kdy jsou nachlazení a nejrůznější onemocnění velmi častá, takže je vhodné řádně posílit imunitní systém.

Pravidelné užívání

Aby bylo možné sledovat nejlepší účinky a organismus dokázal přijatý vitamín využít efektivně ve chvílích, kdy je to potřeba, snažte se o pravidelné užívání v množství uvedené na konkrétních přípravku. Vitamín C je dobré zařadit ráno či v dopoledních hodinách. Zkuste si tak udělat rituál, že po snídani si dáte všechny potřebné doplňky stravy včetně vitamínu C.

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz