Cookie Consent by Free Privacy Policy website

Zpět

0 Jak fungují gentlemanské dohody v marketingu

Your vote is:
0.00 z 0 Hlasů

Slyšeli jste už o gentlemanských dohodách v marketingu? Jedná se o dohodu, která mnohdy znamená víc než smlouva. Přátelský přístup, pokora a lidskost jsou v některých případech opravdu tím, co prodává. A i v takové džungli, jako je marketing, to může fungovat.

 

Co je to gentlemanská dohoda

Tento pojem se používá už dlouhou dobu a říká se, že gentlemanská dohoda znamená víc než písemná smlouva. Gentlemanské dohody se často stvrzují jen podáním ruky, neexistuje žádný dokument ani jiná forma jejího ujednání. Tato dohoda není vynutitelná, ale je dodržovaná, aby byla zachována čest všech účastníků.

 

Proč by měla fungovat

Například v minulosti se smlouvy nepodepisovaly a většina lidí svému slovu dostála. Když se vrátíme například do středověku, do dob království a rytířů, tak čest byla právě tím, čím se mohli rytíři pyšnit a za co byli ochotní mnohdy i položit život. V dnešním světě je možné představit si gentlemanskou dohodu jako stvrzení toho, že odvedeme skvělou práci a náš protějšek s ní bude spokojen. Samozřejmě, že lidé chybují a i v těchto dohodách může dojít k problému. Opět však z gentlemanství vyplývá, že jakmile pochybení zjistíme, ihned jej napravíme.

 

Jak na přátelský přístup

Pokud chcete svým klientům nabídnout víc než jiní, vsaďte na přátelské jednání. I v marketingu a obchodním světě, se můžete dostat daleko, i když vstupujete do podnikání s nižším kapitálem. Často se říká, že buď máte peníze, nebo známosti. Pokud s druhými dokážete jednat na rovinu a přátelsky, věřte, že se rádi vrátí. Ať už jako klienti nebo obchodní partneři.

 

Práce, která baví

Pro většinu lidí je důležité, aby dělali práci, která je baví. V takovém případě ji pak dělají nejlépe a úspěchy jsou viditelné. Při hledání digitální marketingové agentury vnímejte, jak na vás druzí působ,í a nebojte se jich zeptat, jestli je jejich práce baví. Když dostanete kladnou odpověď, víte, že jste na správném místě.

 

Příjemná spolupráce

Nikdo si nepřeje spolupracovat s partnerem, se kterým je náročná komunikace či v kontaktu s lidmi působí nesympaticky. Ať chcete nebo ne, v dnešní době je to i o vztazích. Snažte se tedy vždy myslet na to, že spolupráce by měla být dlouhodobým a fungujícím partnerstvím, ať plánujete vytvořit vlastní webové stránky, navrhnout fungující e-shop nebo vytvořit komplexní marketingovou strategii.

 

Lidskost na prvním místě

Kromě plnění gentlemanských dohod se snažte mít pochopení pro druhé. Každý může mít někdy špatný den nebo se mýlit. Pokud si i v těchto případech zachováte chladnou hlavu, rozumné uvažování a lidskost, věřte, že řešení vždy naleznete.

 

 

Copyright © 2013 - 2024 All-bazar.cz